Hirdetés
Magyarország

Visszatér Barnai Judit, Boros Júlia és Koch Dóra hosszabbított a BEAC-nál:

:

Hirdetés

Újabb fontos láncszemek kerültek a helyükre az ELTE-BEAC Újbuda  jövő évi csapatában – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Három év után visszatér a klubhoz a saját nevelésű válogatott center, Barnai Judit, ketten, Boros Júlia és Koch Dóra pedig meghosszabbították szerződésüket.

A BEAC közleményéből kiderül, hogy a PlayOut alatt is gőzerővel zajlott és zajlik a jövő évi csapat építése. Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy hárman, Juhász Angéla, Mérész Beatrix és Zsámár Lili már korábban meghosszabbították szerződésüket a következő szezonra, a héten pedig újabb három szerződésre került aláírás.

Barnai Judit három év kitérő után szerepel ismét a BEAC együttesében. Az elmúlt esztendőben győri színekben 15,5 perc mellett 5,3 pontot és 4,6 lepattanót átlagolt és az Európa Kupában is megmérettette magát. Az utolsó BEAC-os évében, a 2017-2018-as szezonban meccsenkénti 27 perc játék mellett 8,7 pontos és 8,2 lepattanós átlaggal rendelkezett.

Nyugodtan mondhatom: hazatértem. Mindenkinek azt kívánom, hogy olyan szeretettel fogadják a nevelőegyesületében, ahogy engem fogadtak a BEAC-ban. Őszintén szólva, nem kellett sokat gondolkodnom a visszatérésen. Remélem, hogy jó csapatot alkotva sikeres idényünk lesz jövőre

– mondta átigazolása kapcsán Barnai Judit.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Remek formát futott az évad során a tavaly nyáron a BEAC-hoz érkező, még mindig csak 18 esztendős Boros Júlia. Az idei alapszakaszban a csapat első számú U20-as játékosaként Julcsi átlagban 31 percet töltött a parketten, mind a 21 alapszakasz-mérkőzésen kezdőként lépett a pályára és 11 pontot átlagolt. Teljesítményére nem véletlenül figyelt fel számos hazai csapat, ám Julcsi igent mondott a szerződéshosszabbításra és jövőre is a BEAC játékosa lesz. A döntését így indokolta:

Az elmúlt szezon végén egy nehéz, de nagyon jó döntést hoztam, amikor a BEAC-ba igazoltam. Emberileg és szakmailag is jó közösségbe kerültem, támogattak, és folyamatosan éreztem a bizalmat. Sok játéklehetőséget kaptam, és úgy érzem, ezáltal tudtam fejlődni. Bízom benne, hogy hasznára voltam a csapatnak. Az egész évre abszolút pozitív érzésekkel tekintek vissza, remek csapatot alkottunk a lányokkal, úgyhogy örülök, hogy jövőre is itt lehetek.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Szintén a tavalyi évben igazolt a BEAC-hoz Koch Dóra, aki remekül rázódott vissza az élvonal ritmusába. Dorci az évad során átlagosan 19 percet töltött a parketten, és 4,1 pontos átlaga mellett igyekezett hasznos mezőnymunkával és védekezéssel segíteni a csapatot. Sokoldalúságát mutatja, hogy az egyestől a négyesig több pozícióban is bizonyíthatott az évad során. Dorci számára sem volt kérdés a folytatás, ő maga így nyilatkozott erről:

Nagyon jól éreztem magam a mostani szezonban a BEAC-ban, mindenki nagyon segítőkész volt a csapatban és a stábban. A pályafutásom során kevés ennyire összetartó közegben volt szerencsém kosarazni. Emellett fontos volt, hogy megkaptam a lehetőséget a bizonyításra a pályán is, úgy érzem, a szezon előrehaladtával egyre több feladatot mert rám bízni Balogh Bubu, én pedig igyekeztem megfelelni ezeknek. Úgy érzem, ebben a csapatban van helyem a jövőben is, és szeretném az idén megkezdett utat itt folytatni.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés