Hirdetés
Archivum

Visszatérne az Euroligába a Gdynia:

:

Hirdetés

Mint ismert, a lengyel élvonal bronzérmese a 2018/2019-es szezonban az ARKA Gdynia lett. Az egykori Final Four résztvevõ nagymúltú klub visszatérhet az Euroligába – errõl az elnök Bogus³aw Witkowski nyilatkozott a trojmiasto.pl portálnak.

Fotó: Facebook.com/BIGdyniaSSA/

Fotó: Facebook.com/BIGdyniaSSA/

Elõbb Polpharmy VBW Clima, majd Lotos Gdynia néven 1998 és 2010 között szerepelt az Euroligában a lengyel klub. Kétszer játszottak döntõt a sorozatban, 2002-ben és 2004-ben. Az utóbbi alkalommal éppen hazánkban, Pécsett vívták a finálét a francia USVO-val. A klubot a 2008-as gazdasági válság és az ezzel visszaesõ sportszponzoráció ingatta meg. Jelentõsen vissza kellett venni a célokból és 2010 után egészen kilenc évet vártak az újabb éremre, amikor április végén a Sleza Wroclaw kiütésével megnyerték a bronzcsatát.

A bronzéremmel a Gdynia kivívta az Európa Kupa szereplés jogát, de könnyen lehet, hogy az Euroligára is lenne lehetõségük. Lengyelországnak egy vagy a tavalyi évhez hasonlóan 1+1 helye lehet a legrangosabb európai kupában. Sajtóhírek szerint a bajnok CCC Polkowice jelentõsen csökkenti a költségvetését és a klub képviselõi – a Gdynia elnökének nyilatkozata szerint – már pedzegették a lengyel szövetségnél, hogy visszalépnének az Euroligától. A másik döntõs Gorzow-nak pedig ehhez jelen pillanatban sem az infrastruktúrája, sem a költségvetése nincs meg.

„Ezek tehát azok a sajtóhírek, amik szerint lehet esélyünk. Természetesen várjuk a CCC és a Gorzow döntését. Ha lesz lehetõségünk, akkor szeretnénk indulni. Sportszakmai téren és infrastruktúrával is készen állunk erre a kihívásra. Már megtapasztaltuk itt Gdyniában, hogy mit jelent az Euroliga.” – nyilatkozta Bogus³aw Witkowski, ugyanakkor azt is hozzátette: jelentõsen növelni kellene a költségvetést és emiatt elengedhetetlen, ha valóban lenne móduk indulni, akkor arról minél hamarabb értesüljenek.

„Nem akarok elkiabálni semmit. Legalább másfélszeresére kellene növelni a költségvetést, mivel sokkal mélyebb keretre van szükség a több mérkõzés és a hosszabb szezon miatt. Az idõ döntõ fontosságú. Tudni kell, hogy milyen opciók vannak, mivel annak tükrében tudunk tárgyalni a támogatóinkkal, partnereinkkel.” – összegzett a sportvezetõ.

Hirdetés
Hirdetés