Hirdetés
Archivum

Visszatérõ klasszisok:

:

Hirdetés

Február elején az elmúlt évtized két meghatározó klasszisa térhet vissza a mezõnybe. A nyári térdsérülése után az Euroliga rájátszására bevethetõ lesz Kassán Zuzana ®irková, míg a szülést követõen újra edzésbe álló Agnieszka Bibrzyckáért két csapat küzd.

Amikor az elõszezonban egy felkészülési tornán keresztszalag szakadást szenvedett Zuzana ®irková, a pesszimistább hangok a szlovák klasszis pályafutásának végét jósolták. Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, sõt Ivan Benninghaus a kassaiak ügyvezetõje a Taranto legyõzése után bejelentette, hogy az Euroliga rájátszására visszatér a legnagyobb klasszisuk.

A Kassa várakozáson felül szerepel az idei évadban az Euroligában, 7 gyõzelemmel és 4 vereséggel a C-csoport harmadik helyén állnak és három fordulóval az alapszakasz vége elõtt már bebiztosították helyüket a rájátszásban.

Agnieszka Bibrzycka helyzete már nem ennyire egyértelmû. A legmagasabban jegyzett lengyel kosárlabdázó hölgy szülés után edzésbe állt és sokáig kész tényként kezelték a lengyel lapok, hogy a Wisla Krakow gárdájához tér vissza. Ezek a hangok az utóbbi idõben elhallgattak és a mindig jól értesült salamancaendirecto.com portál arról már számolt be, hogy a Polkowice és a Salamanca fut versenyt Bibrzycka kegyeiért.

Eltérõ célokat és eltérõ terhelést jelent a két csapat. A Polkowice helye az Euroliga rájátszásában még nem biztos – sõt, bízunk benne, hogy a Sopron meg tudja elõzni a lengyeleket -, így ott egy februári visszatérés már elsõsorban a bajnoki végjátéknak szólna. A papírforma azt vetíti elõre, hogy a Polkowice és a Wisla Krakow küzdhet majd a bajnoki címért. Ezzel szemben a Salamancának nagyon jó esélye van az Euroliga nyolcas döntõjére és a spanyol bajnoki rájátszás is jóval megerõltetõbb, mint a lengyel. Miután mindegyik felet sürgeti az idõ, így várhatóan hamar döntés születik.

Hirdetés