Hirdetés
Magyarország

Visszavágóra érkezik a Villeneuve d’Ascq LM – Fűzy-Antolovics Adél nyilatkozott:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

December 06-án mérkőzik újból az Euroliga 8.fordulójában a SERCO UNI Győr. Hazai pályán fogadják a Villeneuve d’Ascq csapatát.

December 06., szerda
18:00 SERCO UNI Győr – Villeneuve d’Ascq
Győr, Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Sonia Teixeira, Josip Jurcevic, Zdenko Tomasovic (Anthony Colgan)

A győri lányoknak rengeteg mérkőzésük van, szombaton rendezték az élcsapatok rangadóját. Miskolcra utazott a SERCO UNI Győr, ahol 92-72-es DVTK győzelem lett az eredmény. A találkozóról Fűzy-Antolovics Adél másodedző foglalta össze a gondolatait.

„Nagy meglepetés nem történt, mert ahogy korábban említettem, hiányzott a centerünk. Nem nagyon bírtunk így alsó poszton versenybe kerülni velük. Első félidőben még fej-fej mellett haladt a két csapat, de a nagyszünet után már élesedett az alsóposzt különbsége. Tadic, Grigalauskyte, Garbin is sok lepattanót szedett, ők teljesen dominánsak voltak a palánk alatt. Mezőnyben is elfogytunk, a másik irányítónk a Nagy Dorci két hét edzéskihagyás után sajnos nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Csüggedni biztos nem fogunk, egyszer a mi játékosaink is felépülnek és eljön a mi időnk!”

Fotó: Osztie Tibor/DVTK

A DVTK szurkolóit idén már többször is kiemeltük, de úgy tűnik nem csak a nézőknek, de az edzőknek is mindig maradandó élményt okoznak.

„Nagyon jó csapat a Diósgyőr, veretlenek még mindig a hazai bajnokságban és az Euroligában is remekelnek. Hazai pályán a szurkolók, az atmoszféra zseniális, én nagyon szeretek ott játszani a csapattal. Jó érzés ilyen közönség előtt pályára lépni, akár ellenfélként is. Bárcsak mindenhol ilyen hangulat lenne, hogy túl kell ordítani mindenkit, mert nem hallják a játékosok, amit mondunk.”

A következő feladatra kell azonban már koncentrálnia a Győrnek, hiszen az a francia csapat érkezik hozzájuk, akik ellen az első fordulóban hosszabbítás után 93-92 arányban elvesztették a mérkőzést.

„Eladtunk egy labdát a végjátékban, ha az nem így történik, akkor dobhattunk volna és mi nyerjük a találkozót. Ebből a hibából azonban kaptunk egy hárompontost. Ez volt az első mérkőzésünk az Euroligában. Nagyon szépen játszottunk, ha most ugyanazt a teljesítményt tudnák nyújtani itthon is, akkor ez egy verhető csapat lenne. Nem panaszkodni szeretnék, de a centerünk továbbra sem tud játszani és a kosárlabda még mindig a magasak sportja. A meccset visszanézve sokat volt Anigwe kezében a labda, alsó poszton és blokk-leválásból is jól mozgott. Euroligában a lepattanózásban és a pontokban is az élmezőnyben jár, érezni fogjuk a hiányát. Mi mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, Nagy Dorci lábában is két edzéssel több lesz.”

Fűzy-Antalovics Adél a kanadai játékos beilleszkedését is kiemelte.

„Bridget Carleton egy üde színfoltja a játékunknak, türelmesen hoz döntéseket. Védekezésben is számíthatnak rá a csapattársai. Kulcskérdés lesz a játéka, hiszen négyes poszton is bevethető. Dubei Debóra játékára itt is számítunk, aki az utóbbi időben remek teljesítményt nyújt.”

Fotó: Osztie Tibor/DVTK

Hirdetés