Hirdetés
Archivum

Visszavágott a Sopron a PINKK Pécsi 424-nek:

:

Hirdetés

A MEL 13. fordulójának rangadóján a Sopron 71-55-ös gyõzelmet aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában. A bajnoki címvédõ az elsõ negyed hajrájában ellépett a pécsiektõl, akik két légiósukra sem számíthattak. A két csapat között a félidõre 15 pontra hízott a differencia, majd a harmadik negyed elején már 20 ponttal vezetett a Sopron. Igor Polenek gárdájából Fegyverneky 18, Krnjic 16 pontot szerzett. A PINKK jóval alacsonyabb szerkezetben is nagyot küzdött és a záró szakaszban tisztes vereségre kozmetikázta az eredményt. 

Televíziós közvetítés mellett került sor a forduló rangadójára a MEL-ben, melyen Komlón a PINKK Pécsi 424 a Sopront fogadta. A pécsiek a felkészülési idõszakban és a soproni szezonnyitón is legyõzték Igor Polenek együttesét, ennek ellenére a bajnoki címvédõ hatalmas favoritként lépett pályára. A PINKK-nél ugyanis már nem szerepelt a szerzõdésbontás után hazautazó Aulani Sinclair és a betegséggel bajlódó Louella Tomlinson sem.

Ruják triplájával indult a találkozó, melyre Zsovár és Hawkins válaszolt. A Sopron ezt követõen gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Hatalmas magasságbeli fölényben volt Igor Polenek gárdája, melyet a pécsiek elsõsorban távoli dobásokkal igyekeztek ellensúlyozni. Az elnyûhetetlen Iványi Dalma az elsõ szakasz hajrájában két triplát is értékesített. A PINKK ezekkel tudta magát 10 ponton belül tartani, de az elsõ negyed végén így is 22-14-re ment a Sopron. A bajnoki címvédõnél Sara Krnjic remekelt, aki ekkor már 8 pontnál járt.

A két negyed között a szokásosnál többet állt a játék, mivel a pécsi szurkolók egy csoportjának fegyelmezését kérték a játékvezetõk. Pár perc elteltével azonban minden visszatért a rendes kerékvágásba. A játék képe nem sokat változott. Hawkins duplája és Zsovár triplája után 27-14-nél már a 13 pontot is elérte a soproni elõny. Ezt követõen Fegyverneky is eredményes volt távolról, miközben a pécsieknél Ajdukovic villanásai jelentették az egyetlen pontszerzési lehetõséget. 30-22-nél volt utoljára egyszámjegyû a differencia. A Sopron a félidõ utolsó 5 percében sorra harcolta ki a büntetõket, 10-bõl 7 sikeresnek is bizonyult. A PINKK ebben a szakaszban egy mezõnykosarat jegyzett, így alakult ki a 39-24-es félidei eredmény. A félidõ utolsó percében Ruják két büntetõt hibázott, amivel a hazaiak közelebb kerülhettek volna.

A harmadik negyed elején Tetemondova triplája és Fegyverneky duplája után pillanatok alatt 20 pontra nõtt a differencia. Ez a különbség állandósult a két csapat között. A Sopron a játék minden elemében felülmúlta a riválisát. Igor Polenek a harmadik szakasz utolsó harmadához érkezve kezdte lecserélni a kezdõjét. Lejött Faris, Krnjic és Fegyverneky is. Felforgatott összeállításban egymás után két labdát adtak el a soproniak, melybõl Gyõri és Mincikova is betalált. Ekkor Igor Polenek idõt. A soproni gyõzelem ugyan nem forgott veszélyben, de figyelmeztetõ jel lehetett, hogy a legjobbak lecserélése után megakadt a gépezet. A PINKK a játékrész végére 52-38-ra zárkózott fel.

A záró szakasz elsõ két perce számított a második félidõ sorsdöntõ idõszakának. A PINKK háromszor is támadhatott azért, hogy közelebb kerüljön. A lehetõségek azonban kimaradtak, míg – a harmadik etap utolsó két percét is beleszámítva – egy négy perces soproni kosárcsendet Tetemondova tört meg egy triplával. A Sopron elõnye 17 egységre ugrott és innen a PINKK-nek nem volt visszaút. A bajnoki címvédõ megérdemelt gyõzelmet aratott és ezzel a miskolci után az évad második nehéz idegenbeli túráját is magabiztosan hozta.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – UNIQA Euroleasing Sopron 55-71 (14-22, 10-17, 14-13, 17-19)

Hirdetés