Hirdetés
Európa

Visszavonul a több, mint 100-szoros román válogatott Vass Ildikó:

:

Hirdetés

Facebook oldalán jelentette be Vass Ildikó, hogy befejezi profi karrierjét. A 42 éves több, mint 100-szoros román válogatott játékos a pályafutása korábbi szakaszában megfordult Szekszárdon. A Sepsiszentgyörgy gárdájának évekig meghatározó egyénisége volt.

Miután 24 évet játszottam hivatásos kosárlabdázóként, úgy döntöttem, hogy lezárom a karrierem ebben a szép játékban. A tapasztalatomat és a tudásomat szeretném átadni a következő generációknak. Tudatában vagyok annak, hogy ezekben az években nagyon sok segítséget kaptam. Enélkül számomra lehetetlen lett volna, hogy 42 éves koromig játszhassak. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott.

– idézi a kézdivásárhelyi születésű Vass Ildikó Facebook oldalán olvasható bejelentést a 3szek.ro portál.

Vass Ildikó játékos pályafutása utolsó állomásaként a luxemburgi Gréngewald Hueschtert csapatát erősítette, amellyel a negyedik helyet foglalták el a tabellán márciusban a bajnokság leállításakor.

A teljes pályafutását nézve a 3szek.ro portál felidézi, hogy Vass Ildikó több mint száz alkalommal öltötte magára a válogatott mezt, 2005-ben az Európa-bajnokságon a román csapat legjobb játékosa volt, valamint 2009-ben csapatkapitányként vezette győzelemre a válogatottat a Libanonban rendezett 6. Frankofón Játékokon.

A szekszárdi időszak mellett Ausztriában (Post Wien), Litvániában (Arvi Marijampole), Spanyolországban (Ensino Lugo) és Németországban (BC Wolfensbuttel, BVV Leipzig, TSV Wasserburg) légióskodott. Utóbbi német gárda színeiben bajnokságot nyert 2004-ben, emellett a bajnokság legeredményesebb játékosa is lett – írja a 3szek.ro portál összeállítása.

A minap a Sepsi Rádió műsorában beszélt visszavonulásáról Vass Ildikó:

Fotó: rtl.lu

Hirdetés