Hirdetés
Archivum

Visszavonultatják Lauren Jackson mezét Seattle-ben:

:

Hirdetés

A Seattle Storm együttese bejelentette, hogy július 15-én visszavonultatják Lauren Jackson 15-ös számú mezét.

Jackson sorozatos sérülések után idén tavasszal vonult vissza profi pályafutásától. Az Egyesült Államokban a WNBA-ben 12 szezont töltött és végig a Seattle Storm gárdáját erõsítette. Jackson 358 meccsen lépett pályára és kétszer nyert bajnoki címet a csapattal, még 2004-ben, illetve 2010-ben.

Az ausztrálok klasszis centere az elsõ és egyetlen olyan MVP-je a WNBA-nek, aki nem az Egyesült Államokban született. 2003-ban 22 évesen egyben a liga történetének legfiatalabb MVP-je lett. Számtalan rekord fûzõdik a nevéhez, de ezek közül is kiemelkedik, hogy öt szezonban is 20 pont felett átlagolt és ebbõl három évben (2003, 2004, 2007) a mezõny legeredményesebb játékosa volt.

A hivatalos köszöntésre július 15-én kerül sor, amikor Lauren Jackson is tiszteletét teszi a Key Arénában a Washington Mystics elleni mérkõzésen.

A Seattle Storm a hivatalos honlapján egy speciális, erre az alkalomra létrehozott digitális gyûjteménnyel tiszteleg Jackson elõtt:

Seattle Storm: Thank You LJ

“There is so much to be said about Lauren. A kind soul off the court but a force to reckoned with on the court. I feel so honored to have played beside one of the best in the entire world.

A mez visszavonultatásának hivatalos videója:

Hirdetés