Hirdetés
USA

Visszavonultatták az Ogwumike-testvérpár mezeit a gimnáziumukban:

:

Hirdetés

A közelmúltban került sor a texasi Cypress városában a Cy-Fair Gimnáziumban az Ogwumike-testvérpár köszöntésére.

A Cy-Fair High School növendékeiként Nneka és Chiney Ogwumike számtalan középiskolás rekordot megdöntött. A csapatukat összesen négyszer vezették állami döntőbe, miközben mind a ketten voltak az év játékosai (Gatorade National Girls Basketball Athlete of the Year) is. Nneka Ogwumike egy szezonban ráadásul a gimnázium röplabdacsapatának egyik legjobbjaként állami elődöntőt játszott.

A folytatásról, tehát a stanfordi egyetemi évekről és a WNBA karrierről az Ogwumike-testvérek esetében nem kell külön írni. A sportág meghatározó személyiségeiről van szó, akik egészen fiatal koruk óta élvezik a széles nyilvánosság figyelmét. Igaz, erre az eredményeikkel rá is szolgáltak.

Chiney Ogwumike azon túl, hogy jelenleg már az ESPN egyik arca is, 2014-ben volt az év újonca a WNBA-ben. Nneka Ogwumike ezt megelőzően két évvel kapta meg ezt az elismerést. Ő 2016-ban a Los Angeles Sparks bajnoki menetelésének évében MVP lett, illetve válogatott szinten két világbajnoki (2014, 2018) címmel rendelkezik.

A Cy-Fair High School kifejezetten eredményes női kosaras szakmai programot visz. Innen indult Lindsey Harding pályafutása is, akinek a mezét korábban szintén visszavonultatták.

Képriport – Forrás: Twitter, Instagram

Hirdetés