Hirdetés
Archivum

Visszavonultatták Chantelle Anderson mezét:

:

Hirdetés

Magyar idõ szerint hétfõ hajnalban a Vanderbilt Egyetem Tennessee elleni bajnoki mérkõzésének szünetében visszavonultatták Chantelle Anderson mezét.

A 2000-es évek elejének meghatározó centere volt az egyetemi bajnokságban Chantelle Anderson, aki többek között mind a mai napig tartja a Vanderbilt Egyetem pontrekordját 2604 ponttal. Ezt a teljesítményt azóta sem tudta megközelíteni senki az intézmény férfi vagy nõi csapatából. Anderson gyakorlatilag egyetemi szinten a csapatához és a konferencia erejéhez mérten az összes reálisan elérhetõ címet begyûjtötte.

A 198cm magas centert a WNBA 2003-as draftján a második helyen választották ki, játszott a Sacramento, a San Antonio és az Atlanta színeiben, mielõtt 2009-ben sorozatos sérülései miatt vissza kellett vonulnia. Anderson Európában is kipróbálta magát, a pécsi csapatnál remekül kezdett, de sérülés miatt nem tudta befejezni az évet. Ezt követõen még az USVO és a Galatasaray színeiben is feltûnt, de folyamatosan sérülései következtében a hozzáfûzött reményeket nem tudta beváltani.

Anderson visszavonulása után a Palm Beach Atlantic University szakmai stábjában kapott helyet és mellette dolgozik életrajzi könyvén, melynek címe The Sane Side of Crazy lesz.

Az alábbi videókon az ünnepség és Anderson sajtótájékoztatója látható

Hirdetés