Hirdetés
Archivum

Vízválasztó forduló elõtt a magyar csapatok az EuroLigában:

:

Hirdetés

Szerdán kezdõdik a nõi kosárlabda EuroLiga alapszakaszának második köre, azaz innentõl minden mérkõzésnek hatványozott jelentõsége van. A magyar csapatok közül a Sopron a Gdyniát fogadja és Székely Norbert együttese egy gyõzelemmel hatalmas lépést tehetne a rájátszás felé. A pécsiek Rigában lépnek pályára, ahol egy sikerrel életben tarthatnák továbbjutási esélyeiket.

A Sopron az EuroLiga elsõ fordulójában remek teljesítménnyel verte a Gdyniát. Ha lehet ilyet mondani, a magyar együttes jókor járt Lengyelországban, mivel októberben egy edzõváltással megfûszerezett kisebb válság jellemezte a Gdyniát. Az azóta eltelt idõben rendezték a sorokat a Lotos-nál és a 16.6 pontot átlagoló Monica Wright vezetésével megkezdték a felzárkózást az élmezõnyhöz.

A Gdynia a Gospic 90-88-as legyõzésével begyûjtötte elsõ gyõzelmét, de ami még ennél is figyelemreméltóbb, hogy egy héttel ezelõtt Dariusz Raczynski gárdájának reális gyõzelmi esélyei voltak Madridban a Rivas Ecopolis ellen. A spanyolok másfél perccel a lefújás elõtt mindössze 67–65-re vezetettek, aztán a végjátékban behúzták a gyõzelmet. Székely Norbert a soproni klub hivatalos honlapjának nyilatkozva kiemelte, hogy az utóbbi mérkõzéseken a lengyelek gyakran nyúltak a zónához, de erre felkészítette csapatát.

A mérkõzésnek komoly tétje van. A Sopron számára egy gyõzelemmel kézzel fogható közelségbe kerülne a rájátszás, de azzal is számolni kell, hogy a lengyel rivális az utolsó esélyéért harcol majd, várhatóan hatványozott erõbedobással.

A pécsiek Rigában lépnek pályára a csoportjuk egyetlen olyan együttese ellen, mely papíron egyáltalán nem tûnik erõsebbnek a magyar bajnoknál. A letteket Zseljko Djokics tanítványai az elsõ fordulóban hat ponttal verték, úgy, hogy 34-35 percen át magabiztosan uralta a találkozót a Pécs, majd egy kisebb hullámvölgy miatt a vendégek gyenge büntetõzésének köszönhetõen sikerült elkerülni a kiélezett végjátékot. Azóta rengeteg minden történt, a Pécs 2010 nem nyert meccset nemzetközi porondon, a lettek viszont a múlt héten hatalmas meglepetésre elkapták a Mondeville-t.

Zseljko Djokics a pécsi klub hivatalos oldalának elmondta, hogy a csapatának saját ritmusát kell érvényesítenie a mérkõzésen. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez nagyon nem sikerült a magyar bajnoknak az elmúlt találkozói alkalmával. Nagy-Bujdosó Nóra és Gina Palusná nélkül a nagyon szûkös kerettel dolgozó baranyaiak emiatt rendkívül fáradtak. A pécsi szakmai stáb a Sopronban elbukott bajnoki rangadó után megpróbálta felfrissíteni a lányokat. A hétfõi fõvárosi edzést el is engedték, helyette az új Harry Potter film megtekintésével próbált feltöltõdni a keret.

Ha talán varázslatra nem is, de erõre mindenképpen szüksége lesz a magyar csapatnak. A Rigánál a két extra amerikait, a 17 pontot átlagoló Zellous-t és a meccsenként 10 pontot, illetve 10 lepattanót szállító Hollingsworth-t kellene kikapcsolni a játékból a sikerhez. Ahhoz a sikerhez, mely elengedhetetlen, ha szeretné megõrizni továbbjutási esélyeit a Djokics-csapat.

A Sopron 18 órától fogadja a Gdyniát, míg a Pécs magyar idõ szerint 18 óra 35 perckor lép pályára Rigában.

Hirdetés