Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter a DVTK következő szezonjáról, terveiről:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter a Miskolc televíziónak adott egy hosszú interjút a következő szezon előkészületeiről.

A sportszakmai igazgató kiemelte, felelősségteljes döntéseket hoznak, hogy a vállalásait tudja teljesíteni a klub a következő évadban.

Folyamatosan készülünk a következő szezonra. Ami a legfontosabb, hogy nagyon felelősségteljes döntéseket kell hozni, mert nem tudjuk milyen büdzsé áll rendelkezésünkre. Nem csak mi vagyunk így, hanem a lehető legtöbb csapat Magyarországon. Ennek megfelelően megpróbáljuk úgy építeni a csapatot, hogy azokat a kötelezettségegeket, amiket vállalunk, tudjuk teljesíteni. Jelen pillanatban úgy áll a csapatunk, hogy próbáljuk a magyar magot bebiztosítani. Olyan játékosokkal szerződést kötni, akik nem csak a következő szezonban, hanem hosszabb távon is tudnak segíteni a céljaink elérésében. Az, hogy miként fog alakulni az anyagi helyzet, lehet, hogy csak augusztusban, szeptemberben vagy októberben fog kiderülni. Légióst is csak augusztusban fogunk tudni választani. Különösen úgy, hogy nem tudjuk mikor fog indulni a bajnokság.

– fogalmazott Völgyi Péter azzal kapcsolatban, hogy milyen alapelvek mentén kezdték meg a jövő csapatának kialakítását.

Az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója hangsúlyozta: a legfontosabb feladat, hogy olyan magyar mag formálódjon, mely hosszú távon elkötelezett a közös munka mellett.

Háttérben próbáljuk megtartani azokat a játékosokat, akikről úgy gondoljuk, hogy hosszú távon tudják erősíteni a csapatunkat. Medgyessy Dóra, aki a rutint és az akaratot képviseli a csapatban, minimum még egy évet fog játszani a DVTK-ban. Kányási Veronikával sikerült meghosszabbítani a szerződést. Neki új lesz a szerepkör, mert tavaly még U20-as játékosnak számított Pusztai Petrával egyetemben. Neki már felnőtt játékosként kell kiharcolnia a perceket. Könyebb dolga lehet, hiszen külföldi játékos mezőnyposzton nem lesz az induló bajnokságban. Inkább magas poszton próbáljuk megerősíteni a csapatot első lépésként. Attól függően, hogy hiányosság lehet vagy problémánk van, melyik poszton kell segíteni, elképzelhető, hogy a szezon második felében ott meg tudjuk erősíteni légióssal a csapatot.

Völgyi Péter kiemelte, hogy maximális a bizalom a fiatalokban. “Arra készülünk, hogy a céljaink nem változnak. Lehet, hogy most egy kicsit vissza kell lépnünk, hogy kettőt megint tudjunk előre lépni. Nagyon bízom a fiatal játékosokban. Ők a nemzetközi porondon bemutatkoztak. Teljesítettek különféle korosztályos Európa-bajnokságokon. Ott kopogtatnak a felnőtt válogatott ajtaján és nagyon bízom benne, hogy be is tudnak azon lépni.” – tette hozzá a sportvezető, aki szerint általános jelenség lesz, hogy csökken a profi csapatokra fordítható források mértéke. Miskolcon ettől függetlenül két-három év múlva ismét szeretnének bajnokesélyes, Euroliga-résztvevő gárdát építeni.

Minden támogatónknak óriási problémát okozott a koronavírus járvány. Mentálisan is nagyon nehéz ez az időszak a játékosainknak és mindenkinek, aki a klubban dolgozik. Pont azért, mert nem tudjuk, hogy mikor indulhat újra az edzés, a közös életünk. Hogy mikortól tudjuk építeni a közös munkával a jövő évi csapatunkat. Ez a bizonytalanság a legrosszabb érzés. Próbálunk ezen túllépni. Ez az enyhítés azt is eredményezheti majd, hogy tudunk kosárlabda edzéseket akár csak kiscsoportban is tartani a sportcsarnokban. Ez óriási lépés lenne. Szerintem nem lesznek olyan büdzsék, mint az előző szezonban. Nyilván ez azt jelenti, hogy a lojális játékosok vissza tudnak venni az anyagi igényeikből. Nagyon fontos lesz, hogy ez a fiatal csapat szakmailag, hogy tud előre lépni. Milyen impulzusok érik őket és azzal a lehetőséggel, amik kapnak, hogy tudnak élni. Ha nem is a következő szezonban, de két-három év múlva ugyanúgy szeretnénk a bajnoki címet ostromolni és egy stabil Euroligás csapatot kialakítani. Valószínüleg az elkészült szép új csarnokunkban.

Az új vezetőedző kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vesznek a klubnál. Elsősorban magyar szakemberben gondolkoznak.

A vezetőedzőnkkel is hamarosan meg fogunk tudni egyezni. Rengeteg egyéni képzésre és plusz edzésre lesz szükség. Ehhez meg kell teremteni a feltételeket és ez rengeteg plusz munkával fog járni. Olyan edzőre próbáljuk bízni a csapatot, hogy bírja ezt a nyomást és azt a plusz terhet, amit egy ilyen jellegű munka biztosít. Én is többet fogok segíteni, főleg az egyéni képzések terén. Magyar edzőkben bízom. Úgy gondolom, hogy ezt a magyar edzők meg tudják oldani. Több klubban is ebbe az irányba indulnak el. Fiatal, tehetséges, nagy munkabírású vezetőedzőt keresünk.

– összegzett Völgyi Péter.

Hirdetés