Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter: “A végsőkig harcolni fogunk a pályán”:

:

Fotó: dvtk.eu

Hirdetés

Egy hosszú szezon végét koronázhatja meg a DVTK kosárlabda csapata azzal, ha a Tippmix Női NB I. A csoportjának vasárnap esti rangadóján Pécsett legyőzi az NKA Universitas PEAC csapatát, azzal pedig megszerzi a bronzérmet. A mindent eldöntő harmadik találkozó előtt a csapat vezetőedzőjével, Völgyi Péterrel beszélgetett a klub.

Olyan volt ez a második, hazai találkozó a Pécs ellen, mint amire készültetek?

Egy nagyon küzdelmes mérkőzésen nem a szép játék, hanem a fizikalitás dominált. A második félidőben kétszer is tíz pontos előnyünk volt, ha ekkor még egy-két kosarat dobtunk volna, akkor nagyobb előnnyel is megnyerhettük volna a találkozót. A PEAC-ot dicséri, hogy még mi az első mérkőzésen nem tudtunk visszajönni ekkora hátrányból, a pécsiek küzdöttek és visszajöttek a meccsbe. Ennek köszönhetően lett egy labdás találkozó, ahol a koncentrációnknak köszönhető, hogy éles helyzetben értékesítettük a megítélt büntetőket.

Így pedig következhet a mindent eldöntő, harmadik találkozó.

Hasonló – küzdelmes, kiélezett és izgalmas – találkozóra számítok vasárnap Pécsett is. A két mérkőzés közötti néhány napban a frissítésen van a hangsúly. A szezon végén már rendkívül fáradtak a csapatok, így szinte biztos, hogy az akarati tényezők fogják eldönteni a bronzérem sorsát. Nekünk nagyon jó tanulópénz volt az első találkozón az, hogy nagyon sok eladott labda és gyenge külső dobószázalék jellemezte a játékunkat. Ezt nem szabad még egyszer megengednünk magunknak, hisz a PEAC bebizonyította, hogy egy nagyon komplex, jól összerakott együttes, akit, ha le akarunk győzni, akkor sokkal minőségibb kosárlabdát kell mutatnunk.

Mondhatjuk, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése következik?

Mindig a következő mérkőzés nevezhető a legfontosabbnak, de bátran ki merem jelenteni, hogy a szezon összes hátralévő találkozója közül ez a legfontosabb (nevet – a. szerk.). Komolyra fordítva a szót, ahhoz, hogy eddig eljussunk, rengeteg nagy párharcot kellett vívnunk a szezon során. Ám ez lesz az a találkozó, ami majd konkrét helyezésben mutatja meg az egész éves munkánkat, így nyilván mindent megteszünk a győzelemért.

Vasárnap utoljára láthatják ebben a szezonban a DVTK szurkolói a kupagyőztes csapatot. Mit üzennél az utolsó összecsapás előtt?

A szerdai találkozón kettős céllal léptünk pályára. Egyrészt mindenképp szerettük volna kiharcolni a harmadik mérkőzést és ezzel az esélyt a bronzéremre, másrészt igyekeztünk méltóképp, győzelemmel búcsúzni az Arénától és a közönségünktől ebben a szezonban. Ezúton is szeretném megköszönni az egész éves kitartó biztatást, ami rengeteg fontos pillanatban segítette át a csapatot a nehézségeken. Egyúttal szeretném megkérni, hogy aki teheti – bár nem a legideálisabb időpont – de szurkoljon Pécsett a csapatnak. Én annyit tudok ígérni, hogy mi mindent megteszünk és a végsőkig harcolni fogunk a pályán azért, hogy a végén Diósgyőrbe kerüljön a bajnokság bronzérme.

Hirdetés