Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter elégedett a DVTK eddigi teljesítményével:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK hivatalos honlapján Völgyi Péter sportszakmai igazgató értékelte a csapat eddigi szereplését. A DVTK az alapszakaszban a második helyen zárt, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig nagy csatában maradt alul a későbbi győztes Sopron Basket együttesével szemben.

“A Magyar Kupa döntője és az egész alapszakasz azt bizonyította, hogy nagyon kiegyenlített az idei magyar bajnokság. Sok csapat azzal, hogy nem vett részt a nemzetközi küzdelmekben, olyan előnyre tett szert, amit jól tudott kamatoztatni az alapszakaszban, és ennek megfelelően rengeteg meglepetés született. Nagyon oda kellett tennie mindenkinek magát, hogy be tudja biztosítani a helyét.” – idézi a klub honlapja Völgyi Péter szavait, aki hangsúlyozta, hogy a lehetőségekhez képest mindent kihozott a szezonból a csapat.

Tavaly is másodikak lettünk az alapszakaszban. A Sopron a játékoskerete alapján kimagaslik ebből a mezőnyből, úgyhogy mi ezzel a hellyel a lehetőségekhez képest a maximumot hoztuk ki magunkból. Tehát abszolút elégedett vagyok a helyezéssel. Igazából ez csak a középső állomása a magyar bajnokságnak. Ha ezt a helyet meg tudjuk őrizni és éremért játszunk a végén, akkor van jelentősége és értéke. Mivel a bajnoki döntő nagy valószínűséggel a következő szezonban is euroligás, vagy selejtezős helyet érhet, ezért azon dolgozunk, hogy idén is megadasson nekünk ez a lehetőség.

– összegzett Völgyi Péter, mielőtt a riválisokról is beszélt volna.

“A Sopron elsősége abszolút nem forgott veszélyben az alapszakaszban. Mi a második helyünket stabil hazai pályás szereplésünkkel meg tudtuk tartani. Bár volt olyan mérkőzésünk, főleg a Cegléd elleni idegenbeli vereségre gondolok, ami nagyon fájt, gyönyörűen kompenzált a csapat, például a Szekszárd idegenbeli legyőzésével. A Csata és a Szekszárd nyújtotta még a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a többi csapat közül. Szerintem az első négy helyezett várható volt, viszont az 5-8. helyért óriásit harcoltak. A szezon meglepetéscsapata egyértelműen a TFSE-MTK. Ők újoncként nagyon szép alapszakaszt produkáltak és a Magyar Kupában is megmutatták oroszlánkörmüket, hiszen szoros meccsre kényszerítették a Sopront az elődöntőben.” – jellemezte a közvetlen ellenfeleket az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható, benne a versenynaptárral kapcsolatos kihívásokról.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés