Hirdetés
Magyarország

“Most kicsit hátra kell lépni, hogy elérjük a céljainkat”:

:

Hirdetés

A DVTK Napos oldal című magazinjában Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója nyilatkozott a klubnál zajló munkáról.

Az elmúlt szezonra való visszatekintésként Völgyi Péter hangsúlyozta, hogy a leállásig mutatott teljesítmény bizakodásra adott okot a tavaszi időszakot nézve.

“Való igaz, hogy jól szerepeltünk az alapszakaszban. Az a második hely azt prognosztizálta, hogy van esélyünk döntőbe jutni. A Sopronnal is olyan mérkőzéseket vívtunk, akár a Magyar Kupán, akár a bajnoki mérkőzésen a zárás előtt nem sokkal, hogy látszott: igenis tudunk velük jó meccset játszani. Ez sajnos már nem fog kiderülni soha, de azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk.” – fogalmazott a sportszakmai igazgató, aki a következő szezon tervezését az alábbiak szerint foglalta össze.

A büdzsénkre is alaposan rányomja a bélyegét ez a szituáció. Bennünket nagyon megérintett a járvány okozta helyzet. Próbálunk olyan vállalásokat tenni és olyan csapatot összerakni, amelyiknek a finanszírozásával biztosan nem lesz probléma. Magában foglalja azt is, hogy pontosabban november-december tájékára fog kiderülni hova fogunk tudni eljutni ebben az esztendőben. Nem a megengedett négy, hanem kevesebb légióssal fogunk nekiállni ennek a szezonnak. Elképzelhető az, hogy a bajnokság közben fogunk még igazolni.

Völgyi Péter hangsúlyozta, hogy egyébként is tervben volt a DVTK-nál a fiatalítás. Ez a folyamat most lényegében felgyorsult.

“Ezt a fiatalítást valamilyen szinten a kényszer szülte, de egyébként is benne volt a középtávú terveinkben. Arról fog szólni nekünk, hogy kicsit vissza kell lépnünk ahhoz, hogy a hosszú távú terveinket meg tudjuk valósítani.” – mondta, kiemelve: magasan jegyzett fiatal játékosok érkeztek a klubhoz.

Csak olyan fiatal játékosunk lesz a következő szezonban, aki ott van a válogatott küszöbén. Akár az U20-as válogatottban, akár a felnőtt válogatottban. Nagyon fontos lesz, hogy ezt a lépcsőfokot ki hogyan tudja megoldani. Szerintem bőven lesz játéklehetőségük és bebizonyítani saját maguknak, illetve nekünk is, hogy még nagyobb célok elérésére alkalmasak. Biztos vagyok benne, hogy sokukról ki fog derülni, hogy így van és lehet, hogy párról ki fog derülni, hogy nem így van.

A célok megfogalmazásával kapcsolatban a DVTK-nál is óvatosabbak egyelőre.

“Ahogy jelen pillanatban állnak a dolgok, én úgy látom, hogy a Sopron és a Szekszárd extra lesz a következő szezonban is. Mögöttük a harmadiktól a nyolc-kilencedik helyért nagyon egyforma csapatok vannak. A játékosokkal a menedzsment is így beszélte meg. Abban a pillanatban, hogy tisztában leszünk az erőviszonyokkal, lehet olyan célkitűzést támasztani a lányok elé, ami reális.” – nyilatkozta a DVTK Napos oldal című magazinjában Völgyi Péter.

Hirdetés