Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter: “Igyekszünk kiharcolni egy újabb összecsapást”:

:

Fotó: dvtk.eu

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A csoportjának Sopron – Miskolc elődöntőjében az első mérkőzést követően a Sopron szerzett előnyt a két győzelemig tartó párharcban. A DVTK Arénában rendezendő második összecsapáson a tét az egyenlítés, és ezzel az esély a döntőbe jutásra. A találkozó előtt a diósgyőriek vezetőedzőjét, Völgyi Pétert kérdezték.

Olyan volt az elődöntő első mérkőzése, mint amilyenre számítottál?

Bíztam benne, hogy szorosabb eredményt tudunk elérni, de ez a találkozó arról is szólt, hogy alkalmazkodjunk az euroligás sebességhez. Részben sikerült, ám mégsem lehetünk elégedettek. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, ám nem játszottunk extrán, ahogy a Sopron sem. Sok eladott labda volt, ami megpecsételte a sorsunkat, hiszen a zöld-sárgák ellen az a legfárasztóbb, hogy végig maximális koncentrációval kell kosárlabdázni, minden kihagyást azonnal büntetnek. Sokkal jobb volt a mérkőzés képe, ugyanakkor megérdemelten szerzett előnyt a Sopron.

Rosszul kezdtük a második félidőt, rengeteg hármast dobott ekkor a Sopron.

A harmadik negyed döntötte el a mérkőzést, ott üres dobások és könnyű eladott labdák jellemezték a játékunkat. A Sopron akkor megdobta azokat az extra kosarakat, amikre játékosállományuk alapján bármikor képesek. Ha ők kintről-bentről jó napot fognak ki, nem nagyon van olyan magyar csapat, aki azon az adott napon le tudja őket győzni.

Pénteken este fél hétkor a DVTK Arénában fogadjuk a zöld-sárgákat. Jöhet-e újra az a plusz, ami segített a Magyar Kupa döntőjében is?

Hazai pályán tíz-tizenöt pontot jelenthet a szurkolóink támogatása, a másik tíz pontot nekünk kell megoldanunk saját kútfőből. Okosabban és ravaszabban kell játszanunk a nagyon megtervezett soproni védekezés ellen. Ez egy szép feladat, igyekszünk megoldani és kiharcolni egy újabb soproni összecsapást.

Miben kell változtatni, hogy ez sikerüljön?

Bátran kell vállalkoznunk betörésekre, sokkal több improvizatív játékra és kreatív megoldásra van szükség. A kapott pontok száma és ezzel a védekezésünk nagyjából rendben volt, bár gyorsindításból megkaptuk azokat a pontokat, ami nagyon is jellemző a Sopron játékára. Ha sikerül megtalálnunk az összhangot a védekezésből való átmenet és a támadásszervezés között, valamint minden szinten egy kicsit keményebben kosárlabdázunk, van keresnivalónk hazai pályán.

Hirdetés