Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter: Kihívásként éljük meg az új szituációkat:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Február 14-én, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni találkozóval folytatódnak hosszú kényszerszünet után a Tippmix Női NB I. A csoportjának küzdelmei a DVTK együttese számára. A csapat a héten már újra edzésbe állt, készülnek az elkövetkező hetekre. Ennek apropóján Völgyi Pétert, a DVTK vezetőedzőjét kérdezte a klub honlapja.

Hogyan készül a csapat a kényszerszünet utáni bajnoki folytatásra?

– A hét elején mindenki visszatért a csapathoz, újra edzésbe álltak a lányok – kezdte Völgyi Péter vezetőedző. – Eleve szerettünk volna egy kis pihenőt adni a játékosoknak a válogatott szünet alatt, ám kényszerűségből hosszabbra nyúlt a leállás. Jelenleg még csak könnyített, pulzuskontrollált, kontakt nélküli edzésmunkát tudunk végezni. A hét második felében tudunk visszaállni az eredetileg eltervezett edzésritmusunkra.

– Nem egyszerű a feladat, de talán az elmúlt mérkőzések lendülete átsegíti a csapatot a mostani nehézségeken.

– Soha nem jön jókor egy ilyen leállás, most sem volt ez másképp. Nem ment rosszul a csapatnak a bajnokságban, hat mérkőzéses győzelmi szériában voltunk, folyamatosan vettük az akadályokat, hétről-hétre tudtunk előrelépni. A gondjainkat tetézi, hogy Keyona Hayes-re kézsérülése miatt már nem számíthatunk ebben a szezonban. 22 pontot és 12 lepattanót átlagolt a lejátszott mérkőzéseinken, így egy meghatározó játékost kell pótolnunk. Sajnos a játékospiac a női NBA előligájaként indult új bajnokság miatt rendkívüli módon beszűkült, hasonló képességű játékost nem egyszerű igazolni. Bár idáig nem sikerült megtalálni a megfelelő jelöltet, de a csapat megerősítéséről nem tettünk le.

– Ráadásul nem is egyszerű időszak elé nézünk…

– Az elkövetkező hetek-hónapok rendkívül feszített tempóban fognak zajlani, az elhalasztott mérkőzéseink miatt besűrűsödött a programunk, minden héten legalább két találkozón kell majd pályára lépnünk. A Magyar Kupáig remélem utolérjük magunkat fizikálisan, megfelelően fel tudunk készülni taktikailag, nagyon szeretnénk ugyanis bizonyítani, kihasználni a hazai pálya előnyét és örömet szerezni a szurkolóinknak. Ez a szezon nálunk is a folyamatos újratervezésről, alkalmazkodásról szól. Pozitívan állunk a változásokhoz, kihívásként éljük meg az új szituációkat, mindenki teszi a dolgát. Tudjuk, hogy kicsit többet kell beletenni a közösbe minden játékosomnak, hogy az elvárásoknak meg tudjunk felelni.

Hirdetés