Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter: Mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljunk a harmadik találkozót:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A szezon talán legfontosabb mérkőzésén lépnek pályára a DVTK kosárlabdázói a DVTK Arénában. A Tippmix Női NB I. A csoportjának a harmadik helyért vívott párharcban az első találkozó után az NKA Universitas PEAC csapatánál az előny, így a diósgyőrieknek nem is lehet más a célja, mint az egyenlítés és a harmadik találkozó kiharcolása – fogalmaz a klub honlapja, mely Völgyi Péter vezetőedzőt kérdezte a várakozásairól.

– Mi lehetett az oka a pécsi vereségnek?
– Sajnos beigazolódott az előzetes félelmem, nagyon ritmustalanul játszottunk. Sok üres dobóhelyzetet dolgoztunk ki, de rendkívül gyenge százalékban értékesítettük őket. Az öt-öt elleni védekezésünk rendben volt, de könnyű kosarakat kaptunk indításokból, amire a hazai találkozón sokkal jobban oda kell figyelnünk. A Pécs bebizonyította, hogy egy nagyon jó csapat, és az első találkozón mutatott közepes játékkal és gyenge dobószázalékkal nem lesz esélyünk a párharc második találkozóján sem.

– Miben kell változtatni, hogy meglegyen hazai pályán a győzelem?
– Gördülékenyebb támadójátékot várok a lányoktól, jobban kell olvasni és hatékonyabban kell használni a pécsi védelmen keletkező réseket. Jobb dobószázalék és ritmusosabb támadójáték kell, valamint minimalizálni kell az eladott labdák és a kapott gyorsindításos kosarak számát is.

– Hogy látod, milyen állapotban vannak a lányok az első találkozón elszenvedett vereség után?
– A play-off mindig a következő feladatról szól, nincs időd örömködni a győzelem és keseregni a vereség után. Tanulni kell a hibákból, felhasználni a tapasztalatokat és azonnal továbblépni. Úgy látom, hogy a lányok elszántsága és motivációja csak tovább fokozódott az első mérkőzésen elszenvedett vereség után. Az edzések koncentráltan és jó hangulatban zajlanak, mindent meg fogunk tenni azért, hogy hazai pályán kiharcoljuk a harmadik találkozót és ezzel az esélyt a bronzéremre.

– A diósgyőri fanatikusok már bebizonyították, hogy az Arénában páratlan hangulatot tudnak teremteni. Megfoghatja-e ez az atmoszféra a pécsi csapatot?
– A DVTK Arénában – ha jól játszunk és a szurkolóink is extra miliőt teremtenek – akkor bármelyik csapatot ki tudjuk zökkenteni a saját ritmusából. Épp ezért most is számítunk a támogatásukra, hisz ez lesz a szezon utolsó hazai mérkőzése, a kupagyőztes csapatot most láthatják utoljára hazai pályán a piros-fehér szurkolók. Nagyszerű szezont futunk, szeretnénk feltenni rá a koronát egy bronzéremmel.

Hirdetés