Hirdetés
Magyarország

Völgyi Péter: Próbálunk minden találkozót megnyerni:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A Killik László Női Magyar Kupa döntője után újra a Sopron Basket együttesével néznek farkasszemet a DVTK kosárlabdázói. A bajnoki címvédő ellen nem számít könnyű mérkőzésre Völgyi Péter vezetőedző, akivel a találkozó előtt a klub hivatalos honlapja beszélgetett.

– Hosszú győzelmi széria szakadt meg a Szekszárd ellen. Miért alakult ez így, köszönhető-e ez az elmúlt két hét erőltetett menetének?
– Nagyon fizikális és küzdelmes meccset játszottunk, aminek a végére kijött a szűkös rotációnk miatt az utóbbi hetekben felgyülemlett fáradtság, ezért rossz döntéseket hoztunk a végjátékban.

– A Sopron a következő ellenfél, ami nem lesz egyszerű menet: idegenben lépünk pályára egy Euroliga élcsapat ellen. Milyen várakozással tekintünk a pénteki mérkőzésre?
– Felkészülünk a lehető legjobban. Hosszabb pihenőt kapott a csapat a megszokottnál a Szekszárd elleni mérkőzés után, ezért remélem frissebbek leszünk. A Sopron ellen nem elég jól játszani a győzelemhez, szükséges lesz hozzá több extra egyéni teljesítmény támadásban és negyven perc kiváló csapatvédekezés.

– Származhat-e abból esetlegesen előnyünk, hogy a Sopron fejben talán már az Euroliga playoff körre készül?
– Profi csapatról és játékosokról lévén szó szerintem – ahogy mi is mindig ezt tesszük – mindig a következő feladatra fókuszálnak.

– A soproni fellépésen kívül két találkozó maradt az alapszakaszból. Megy már a számolgatás, hol végezhetünk, mi lenne a „jó megoldás” a playoff meccsekre?
– Nem számolgatunk, próbálunk minden találkozót megnyerni, s közben csiszolgatni a játékunkat. Egy biztos, sokkal elégedettebb lennék az alapszakasz zárultával, ha hazai pályán tudnánk majd kezdeni a rájátszást.

Hirdetés