Hirdetés
Archivum

Völgyi Péter visszatekintése a horvátok elleni mérkõzésekre:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton két mérkõzést vívott az U18/U19-es válogatott Horvátországgal. A szombati összecsapás után Völgyi Péter szövetségi kapitányt kértük rövid visszatekintésre.

A magyar válogatott pénteken 69-41, szombaton 67-53 arányú sikert aratott. “Nagyon kemény, agresszív csapat ellen játszottunk. Ilyen szempontból hasznosak voltak ezek a mérkõzések.” – kezdte visszatekintését Völgyi Péter. “Sajnos az a magas játékos, akinek a védését külön szerettük volna gyakorolni, sérülés miatt nem tartott velük. Ilyen szempontból viszont lehetett volna jobb is ez az utolsó két meccs.” – mondta a szakvezetõ, aki hangsúlyozta, hogy eltérõ rotációt alkalmazott a stáb a két alkalommal.

“Mind a két meccset kézben tartottuk. A pénteki volt a fõmérkõzésünk. A szombati mérkõzésen Dombai Réka és Angyal Barbara nem játszott. A csapatban voltak, de nekik hosszabb pihenõjük lesz így a nagy terhelés elõtt. A többi játékost szerettem volna megnézni, hogy ki tud kulcsszereplõvé elõlépni. Ez többé kevésbé jó pár játékosnak sikerült is.” – összegzett Völgyi Péter, akit kérdeztünk a sérültekrõl.

“Kiss Angéla két edzésen van túl és úgy tudott játszani kétszer 20 percet. Ez bizakodásra ad okot, de majd az Európa-bajnokságon fogja utolérni magát fizikálisan. Nehéz mérkõzések és rengeteg improvizáció vár ránk az Európa-bajnokságon. Jól kell lereagálni mindenkinek a terhelést. Juhász Angéla megsérült a pénteki mérkõzésen. Az utazása jelen pillanatban kérdéses.” – mondta a szövetségi kapitány.

Az utazó keret tervezett kihirdetése Juhász Angéla sérülése miatt tehát elmaradt szombaton. “Jövõ hétre halasztódott ez a döntés. Madár Esztinek köszöntem meg a munkát. Nagyon becsületesen végigcsinálta ezt az etapot, de fizikálisan olyan lemaradása van, amit nem tud még ellensúlyozni ebben az erõs U18/U19-es mezõnyben. Jelen pillanatban 13-an vagyunk és így fogunk dolgozni a hátralévõ három napban, kedden, szerdán, csütörtökön és akkor fog kiderülni a végleges utazó keret” – zárta beszélgetésünket Völgyi Péter.

A magyar válogatott csütörtökön délután kel útra. Pénteken már edzést vezényel Szarajevóban a szakmai stáb. Az U18-as Európa-bajnokság július 6-án, szombaton veszi kezdetét. A magyar csapat az elsõ napon 20 óra 45 perctõl Fehéroroszország ellen lép pályára. Július 7-én, vasárnap 16 óra 15 perctõl Oroszország lesz a rivális. Július 8-án, 20 óra 45 perctõl pedig Szerbia. A keddi szünnapot követõen szerdán mind a 16 résztvevõ számára a nyolcaddöntõk következnek, melynek gyõztesei mérkõznek az 1-8., a vesztesei a 9-16. helyért.

Hirdetés