Hirdetés
Archivum

Weninger Virág az EYOF lángjával futott:

:

Hirdetés

A múlt héten hírt adtunk arról, hogy megérkezett Gyõrbe az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja. Ezt egy ünnepség keretében a gyõri közönség már láthatta, szombaton pedig országjáró körútra indult.

A láng a tervek szerint számos településre ellátogat. Érinti többek között a nagyobb városokat, a megyeszékhelyeket, Budapestet, illetve bejárja Gyõr közvetlen környékét is. Az egyik elsõ állomás szombat délután Sopron volt, ahol az UNIQA Sopron játékosa Weninger Virág is futott vele.

A soproniak fiatal játékosának nem ismeretlen közeg az EYOF, hiszen 2013-ban alapembere volt a bronzérmes magyar U16-os válogatottnak. Akkor a bronzcsatában éppen Weninger Virág lett a legeredményesebb az oroszok ellen 80-61-re megnyert mérkõzésen.

A gyõri EYOF leány kosárlabda tornájának programját már korábban bemutattuk. A magyar csapat az A-csoportban kapott helyet Csehország, Litvánia és Németország mellett. Az U16-os válogatott július 24-én 16 óra 45 perctõl Németország ellen mutatkozik be a tornán.

Hirdetés