Hirdetés
Magyarország

Wentzel Nóra a pályafutásáról és a terveiről:

:

Hirdetés

A korosztályos válogatottjaink meghatározó játékosa Wentzel Nóra remek szezont teljesített a PEAC-Pécs színeiben. Az eddigi pályafutásáról és a terveiről az utanpotlassport.hu kérdezte.

Wentzel Nóra 2017-ben a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és utána a FIBA U16-os Európa-bajnokságán ezüstérmet nyert a magyar válogatottal. Egy évre rá az U17-es Világbajnokságon negyedik, az U18-as Európa-bajnokságon harmadik pozícióban zárt. Tavaly az U18-as Európa-bajnokságon döntős magyar válogatott tagja volt és ezt követően az U19-es világbajnokságon is megmutathatta magát a magyar csapattal.

A győri mind közül a legszebb emlék. Akkor játszhattunk először nagyközönség előtt, ráadásul idehaza. Bourges-ban a hazai pálya előnyét élvező franciák ellen játszottunk a döntőben az ötezer férőhelyes Palais Des Sports Du Pradóban, amely gyakorlatilag megtelt − hiába szurkoltak ellenünk, a hangulat egészen elképesztő volt, csodás élmény maradt. A tavalyi, bangkoki U19-es világbajnokság az egyetlen olyan esemény, amelyen nem jutottunk be a nyolc közé, ettől függetlenül öröm volt megismerni az ottani kultúrát − nem mellesleg imádom a szusit, isteni volt mindegyik, rengeteget ettem. 

fogalmazott az utanpotlassport.hu portálnak a feltörekvő játékos, aki Soroksárról került Pécsre.

Budapesten is maradhattunk volna, de Soroksártól nagyon messze vannak a nívós fővárosi nevelőműhelyek, így a Baranya megyei klub mellett döntöttünk. Nagyon nehéz esztendő volt az első: még nem voltam magántanuló, miközben a felnőttekkel készültem. Az NB I-es csapat akkori vezetőedzője, Gabriel Carrasco hamar megadta a lehetőséget, amellyel szerencsére éltem is: tizenhárom pontot dobtam a debütáló barátságos meccsen.

– idézte fel az utóbbi időszakot Wentzel Nóra, aki az elmúlt csonka szezonban 22 bajnoki mérkőzésen 27.9 perc alatt 8.5 pontot, 3.6 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt. A fiatal tehetség nagy álmának a felnőtt válogatottat és a WNBA-t nevezte meg.

Minden összecsapást − amelyen játszottam − visszanézek, ebből tanulok a legtöbbet. Amondó vagyok, hogy a sportolónak mindig van hová fejlődnie, így nincs olyan szegmense a játékomnak, amellyel maradéktalanul elégedett lennék. Ennek ellenére úgy érzem, jó úton haladok. Több lépcsőfokot is elértem már: a korosztályos válogatottságot (és ennek a megtartását) és az élvonalban szereplő együttesbe kerülést. Célom volt az is, hogy én legyek a csapat első számú U20-as játékosa, majd azt is elértem, hogy ne csak a fiatalszabály miatt legyek a pályán. A következő három éven szeretnék Euroligában szereplő alakulat tagja lenni, és itt rendszeres lehetőséghez jutni. A legvadabb álmaimban pedig az szerepel, hogy egyszer megmutatom magam az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban (WNBA), valamint a felnőttválogatottban.

A teljes riport az utanpotlassport.hu portálon olvasható IDE KATTINTVA.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés