Hirdetés
Magyarország

Wentzel Nóra mindent megtesz, hogy visszakerüljön a női kosárlabda-válogatottba:

:

Hirdetés

Wentzel Nóra, a lengyel Enea AJP Gorzów kosárlabdacsapatának magyar légiósa mindent megtesz azért, hogy visszakerüljön a kedden szövetségi kapitánynak kinevezett Völgyi Péter vezette válogatottba.

A 23 éves Wentzel tapasztalatszerzés céljából igazolt a lengyel bajnokságba, amelyben két héttel ezelőtt ezüstérmes lett csapatával, az Európa Kupában pedig a nyolcaddöntőig meneteltek.

Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert szerintem előrébb is tudtunk volna jutni. Az Európa Kupában olyan mérkőzéseket hibáztunk el, amelyeket nem lett volna szabad, ezáltal nehezebb ellenfelet kaptunk a nyolcaddöntőben. Arra viszont büszke vagyok, hogy a Galatasaray ellen nyertünk idegenben, ami nagy szó, mivel egy nagyon jó csapatról beszélünk

– mondta az M1 aktuális csatornának Wentzel, majd a nehézségek között említette, hogy irányítóként számítottak rá új együttesénél, ami a korábbi szezonjait nem igazán jellemezte, ezért idő kellett neki az átálláshoz és ahhoz, hogy megszokja ezt a posztot. Azt is elárulta, hogy klubja nyitott a szerződéshosszabbításra, de még nem döntött a folytatásról, és nem zárkózik el a váltástól sem.

Fotó: Piotr Kaczmarek/AZS AJP Gorzów/Poland Travel

A válogatottal kapcsolatban elmondta, sajnálta, hogy nem került be Székely Norbert együttesébe az olimpiai kvalifikációs selejtező tornán és a tavalyi Európa-bajnokságon sem.

“Sajnáltam, hogy nem kerültem be a válogatottba, de ez erőt is adott ahhoz, hogy még többet kell edzenem, többet kell fejlődnöm” – fogalmazott. Az új szövetségi kapitányról, Völgyi Péterről úgy nyilatkozott, nagyon jó szakembernek tartja, korábban már dolgozott vele az utánpótlás-válogatottban és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy meghívót kapjon tőle a felnőtt keretbe.

A magyar játékos tavaly hét szezon után hagyta el az NKA Universitas PEAC-ot, és szerződött a 2023-ban bajnoki bronzérmes lengyel klubhoz, pályafutása során először állt légiósnak.

Forrás: MTI

Fotó: Piotr Kaczmarek/AZS AJP Gorzów/Poland Travel

Hirdetés