Hirdetés
Archivum

Wentzel Nóra továbbra is Pécsett:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs közleményben jelentette be, hogy Wentzel Nóra a 2019/2020-as szezonra meghosszabbította szerzõdését a klubbal.

Fotó: PEAC-Pécs/peacpecs.hu

Fotó: PEAC-Pécs/peacpecs.hu

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

A következõ idényben is a PEAC-PÉCS színeiben folytatja pályafutását csapatunk egyik meghatározó fiatal játékosa: Wentzel Nóra, akivel a napokban írtuk alá a 2019/2020-ra érvényes szerzõdését.

Nem kérdés, hogy a 18. születésnapját januárban ünneplõ Wentzel Nóra az idei PEAC-PÉCS egyik üde színfoltja, teljesítménye jelentõs elõrelépést mutatott az évad eddig eltelt részében, és a nyáron az U17-es és U18-as válogatottban is fontos láncszem volt az Európa- illetve Világbajnokságokon. Roppant tehetséges fiatalunk elõtt tavaly nyílott elõször ki a felnõtt csapat kapuja, és már az elõzõ idényben is bizonyította, hogy igen fiatal kora ellenére is helye van a profik között. Az idei szezonban még látványosabb volt az elõretörése, hiszen átlagosan 25,6 percet tölt a pályán, pontátlaga pedig 8,6 meccsenként. Nem is meglepõ, hogy a klubunk menedzsmentjének az elsõszámú prioritása volt Wentzel Nórát a jövõ évi csapat kötelékében tudni.

– Nagy örömmel számolhatok be arról, hogy Wentzel Nórával sikerült minden részletben megállapodnunk, és a jövõnk szempontjából kiemelten fontos játékosunkkal a napokban alá is írtuk a jövõ évi kontraktusát. A pécsi utánpótlás bázisát jelentõ Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról kikerülõ játékosunkkal a szakemberek nagyon sokat foglalkoztak egyénileg is, amit Nóri az NB I A csoportban rendre jó teljesítménnyel hálált meg. A közeljövõben sem lesz kevés feladata, hiszen a hét végi junior döntõn Hartung Anita csapatának egyik alapembereként számítunk rá, aztán a felnõtt csapatnál lesz fontos szerepe alapszakasz hajrájában és a play-off-ban, majd jön az érettségi és a felvételi számára. Nórinak divatos kifejezéssel élve életpályát kínálunk, hiszen az Akadémiáról kikerülve megkapja a lehetõséget a kosárlabda pályán, és vele, valamint a Pécsi Tudományegyetemmel együttmûködésben megtaláljuk azt a szakirányt, ahol felsõfokú tanulmányait is folytathatja. Szeretnénk, ha Wentzel Nóri útja egy olyan példa lenne a többi tehetséges fiatalunk elõtt, amit mások is célul tûzhetnek ki maguk elé. Szeretnék köszönetet mondani ezúton is a Nórival foglalkozó edzõknek, az õt évekkel ezelõtt Pécsre irányító szakvezetõknek, és játékosunk szüleinek is, és nagyon bízom benne, hogy a fejlõdése a jövõben tovább folytatódik. Nórira nem a fiatalok kötelezõ szerepeltetése miatt számítunk csupán, õ már a felnõttekkel egyenértékû játékos a PEAC-PÉCS-nél – nyilatkozta Kond Árpád ügyvezetõ.

Wentzel Nóri a testvérével együtt érkezett Pécsre, a Rátgéber Akadémiára: – Ez a harmadik évem Pécsett. Nagy megtiszteltetés volt, hogy már a tavalyi szezonban is a felnõtt csapatnál edzhettem, illetve játszhattam. Örülök, hogy a jövõ évben is számítanak a játékomra, nagy örömmel írtam alá a jövõ évre vonatkozó szerzõdést. Úgy érzem, itt megkapok minden támogatást úgy szakmailag, mint emberileg, hogy maximálisan fejlõdjek és a felnõttek között is jól teljesítsek. Ehhez jön még az Akadémia nyújtotta profi infrastrukturális háttér. Az is fontos szempont volt a döntésemben, hogy a testvérem, Wentzel Hanna is itt játszik Pécsett az Akadémián – árulta el a fiatal játékos a döntése hátterének kapcsán.

Ahogy említettük is, csütörtöktõl fontos megmérettetés elõtt áll a PEAC-Kosárlabda Akadémia junior csapata, amelynek egyik meghatározó játékosa Wentzel Nóri: – Ez az utolsó utánpótlás évem, ezért is nagyon fontos számomra a héten kezdõdõ junior döntõ. A lányok és a magam nevében mondhatom, hogy mindent megteszünk, annak érdekében, hogy szép eredménnyel zárjuk a tornát.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

Hirdetés