Hirdetés
Európa

Wentzel Nóráék már a bajnoki negyeddöntőt kezdik:

:

Fotó: Piotr Kaczmarek/AZS AJP Gorzów/Poland Travel

Hirdetés

A 3×3-as olimpiai selejtező miatt igencsak felpörgették az eseményeket Lengyelországban. Március közepére véget ér a bajnokság, így az alapszakasz hétvégi zárása után kedden már a negyeddöntők kezdődnek.

A negyeddöntők párosításai

1) KGHM BC Polkowice – Energa Polski Cukier Toruń (8)
(4) 1KS Ślęza Wrocław – MB Zagłębie Sosnowiec (5)
(2) PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzów Wlkp. – Enea AZS Politechnika Poznań (7)
(3) VBW Arka Gdynia – Polski Cukier AZS UMCS Lublin (6)

A rájátszásban minden párharc az egyik fél második sikeréig tart majd és az első, illetve szükség esetén a harmadik meccset rendezi a magasabban rangsorolt együttes.

Wentzel Nóra csapata, a Gorzów a Poznań alakulatával mérkőzik a legjobb négy közé jutásért. Mint ismert, a lengyel alapszakaszt 17 győzelemmel és 3 vereséggel a Polkowice nyerte. Mögöttük a Gorzow és az Arka Gdynia 16 győzelemmel, illetve 4 vereséggel zárt. Az egymás elleni összevetésben a Gorzow bizonyult jobbnak, így ők lettek a másodikak és ez továbbjutás esetén elődöntős pályaelőnyt ér számukra.

A negyeddöntős rivális, a Poznań 9 győzelemmel és 11 vereséggel a 7. helyen fejezte be az alapszakaszt. A jelenleg Aisha Sheppard, Agnieszka Skobel és Jovana Popović triójára építő gárda egy hosszabb vereség-sorozat után az utolsó négy meccséből hármat megnyert. A két gárda október 22-én és január 3-án találkozott a bajnokságban. Mindkét alkalommal magabiztosan diadalmaskodott a Gorzow. Ősszel hazai pályán 90-78-ra, télen idegenben 87-72-re.

Azon a januári találkozón a Gorzow keretéből Chloe Bibby 24, Weronika Telenga 19, míg Stephanie Jones 14 pontot ért el. Elena Tsineke pedig 10 gólpasszal zárt. Wentzel Nóra eközben 7 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt szerzett. A csapat abszolút húzóemberének számító Chloe Bibby azóta átesett egy sérülésén, de a közelmúltban visszatérhetett. Jelentősen javítva ezzel a szakmai stáb mozgásterét a play-off kezdete előtt.

A Gorzow a Ślęza Wrocław ellen zárta pénteken az alapszakaszt. Akkor a 96-86-os diadalukból Bibby 14 ponttal vette ki a részét, míg Tsineke 20 pont, 11 gólpassz dupla-duplát szállított. Wentzel Nóra pedig 7 ponttal és 5 gólpasszal zárt. Maradva a számoknál, a teljes alapszakaszt nézve a Gorzow magyar légiósa  a 20 találkozón 24 perc 41 másodperc alatt 9.5 pontot, 3.1 gólpasszt és 2.3 lepattanót átlagolt.

Ebben a sűrű menetben a Gorzow számára kulcsfontosságú lenne, hogy két meccsen lezárja a párharcot. Bízzunk benne, hogy Wentzel Nóriék sikerrel járnak.

MENETREND

ORLEN Basket Liga Kobiet

Február 27., kedd

20:00 PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzów Wlkp. – Enea AZS Politechnika Poznań – ÉLŐ STATISZTIKA

Fotó: Piotr Kaczmarek/AZS AJP Gorzów/Poland Travel

Hirdetés