Hirdetés
USA

WNBA 2020: Dallas Wings, Indiana Fever, Las Vegas Aces:

:

Hirdetés

Szombaton elrajtol a WNBA 2020-as szezonja a floridai Bradentonban. Bár az idei nyár minden, csak nem átlagos, ez nem jelenti azt, hogy szakítanánk a hagyományokkal. Mint minden évben, ezúttal is négyrészes sorozatban vezetjük fel az évadot. A második részben a Dallas Wings, az Indiana Fever és a Las Vegas Aces csapatával ismerkedhetünk meg.

A Dallas Wings teljes átalakulás után fut neki a 2020-as szezonnak. Nincs már Liz Cambage és Skylar Diggins-Smith, de van egy sor kiemelkedő fiatal tehetségük. A drafton az első hét választásból három az övék lehetett, így jött Satou Sabally, Bella Alarie és Tyasha Harris. Ha hozzávesszük a 2019-es évad egyik legjobb újoncát Arike Ogunbowalét és a Chicago Sky-tól megszerzett Katie Lou Samuelson-t (2019-es draft 4. választottja), akkor egy igen ígéretes gárda képe rajzolódik ki. Különösen ha Satou Sabally valóban fel tud nőni a feladathoz, akkor egy szupersztárjuk is lesz idővel.

A csapatuk kapcsán az egyik legfontosabb, hogy a Wings az egyetlen klub, melynek nem kellett a május végén megnevezett keretén változtatnia. Ez pedig azt jelenti, hogy ebben a felfordult világban a lehetőségekhez képest tudják az eredeti terveket tartani. Kérdőjelek persze így is akadnak. Tavaly az egyik legrosszabb mutatókat produkálták a védekezést tekintve. A WNBA mezőnyéhez képest vékonyak és viszonylag alacsonyak magas posztokon. Igaz, például Katie Lou Samuelson és Astou Ndour komoly variációs lehetőségeket kínál. Magyar szempontból pedig fontos, hogy itt szerepel az elmúlt európai évadot a Csatánál töltő Megan Gustafson.

A Dallas Wings kerete ITT olvasható

Az Indiana Fever  még mindig az újjáépítés fázisában van. A 12 fős keretükből kilencen öt évet vagy annál kevesebbet töltöttek a ligában. A rutint továbbra is Candace Dupree képviseli, akinek a zsenijét az elmúlt két európai évadban Sopronban csodálhattuk. Mellette Kelsey Mitchell, Erica Wheeler, Natalie Achonwa és a sérülésből visszatérő Victoria Vivians is extrát hozhat egy-egy villanással. Ahogy azt tavaly is láthattuk.

A Fever a drafton megszerezte Lauren Cox játékjogát, aki bővíti a magas posztos rotációs lehetőségeket. Nem is akármilyen egyetemi időszak után teheti ezt. Tavaly Teaira McCowan volt az újoncuk és tőle szintén előrelépést várnak. Nem látszódik, hogy ebből a felállásból minőségben, eredményekben lehet-e annyit ugrani tavalyhoz képest, hogy a legjobbakat megszorongassák. Ettől függetlenül az elkezdett fiatalítási folyamat és az építkezés, főleg ha emellett kitartanak, akkor idővel meghozhatja a gyümölcsét.

Az Indiana Fever kerete ITT olvasható

A Las Vegas Aces nagy vesztese ennek az évnek. Liz Cambage a Covid-19 miatt nem vállalta a szezont és Kelsey Plum Achilles-műtéten esett át. Azért sajnálhatják ezt, mert A’ja Wilson, Kayla McBride és Dearica Hamby továbbra is rendelkezésre áll, illetve érkezett szupersztárként Angel McCoughtry. Eközben pedig Danielle Robinson rutinját sem szabad lebecsülni. A télen megálmodott teljes felállásban papíron ez egy extra gárda lett volna.

Természetesen a hiányzók ellenére is komoly tényezők, de rengeteg a kérdőjel. Senki nem tudja megmondani, hogy Cambage és Plum hiánya mennyire kezelhető. Igaz, Wilson még profitálhat is abból, hogy nem kell Cambage árnyékában küzdenie a helyért. McCoughtry óriási név, azt azonban senki nem tudja, hogy mennyire bírja majd ezt a heti hárommeccses terhelést. Télen Kurszkban nagyon messze járt régi önmagától. Igaz, azóta eltelt több hónap.

A Las Vegas Aces kerete ITT olvasható

Hirdetés