Hirdetés
USA

WNBA 2020: Los Angeles Sparks, Minnesota Lynx, New York Liberty:

:

Hirdetés

Szombaton elrajtol a WNBA 2020-as szezonja a floridai Bradentonban. Bár az idei nyár minden, csak nem átlagos, ez nem jelenti azt, hogy szakítanánk a hagyományokkal. Mint minden évben, ezúttal is négyrészes sorozatban vezetjük fel az évadot. A harmadik részben a Los Angeles Sparks, a Minnesota Lynx és a New York Liberty csapatával ismerkedhetünk meg.

A Los Angeles Sparks is azon gárdák táborát erősíti, melyek a világjárvány berobbanása előtt télen kifejezetten nagy terveket fogalmazhattak meg az átigazolási időszak alkalmával. Kristi Toliver és Seimone Augustus megszerzése komoly rutint és új impulzusokat hozhatott volna, illetve hozhat is. Toliver ugyan nem vállalta a 2020-as szereplést, de Augustus ott van Floridában. Új impulzusokra pedig szükség van. Hetekig csámcsogott a sajtó ősszel az elődöntő párharcban történteken, amikor a játékosok és a stáb között többször meccsek közben is megmutatkozott a konfliktus. Belebukott a kialakult helyzetbe Penny Toler GM, aki azóta perrel fenyegetőzik

Minden nehézség ellenére a Los Angeles Sparks az mindig Los Angeles Sparks lesz, akiknek a tradíciók miatt is ott a helyük a legjobbak között. Különösen úgy, hogy Nneka Ogwumike, Candace Parker, Riquna Williams, Chelsea Gray, Tierra Ruffin-Pratt, Sydney Wiese, illetve az új érkezők Augustus mellett még Brittney Sykes és Marie Gülich is biztosít egy stabil alapot. Nem beszéltünk még két hiányzóról, Chiney Ogwumike és Maria Vadeeva. Helyettük Reshanda Gray és Te’a Cooper érkezett beugrónak. A Sparks esetében nem a minőség és a rutin a kérdés, hanem az, hogy sikerült-e a tavaly megmutatkozó árkokat betemetni. Képes lesz-e döntő szituációkban egy irányba evezni a csapat és a szakvezetés.

A Los Angeles Sparks kerete ITT olvasható

Elérkeztünk a Minnesota Lynx-hez, mely a 2010-es évek elején egyértelműen uralta a mezőnyt. Végül Lindsay Whalen visszavonulása és Maya Moore döntése, melynek értelmében ezekben az években a közéleti tevékenységére koncentrál, egyértelműen lezárta ezt a korszakot. Nagyon sajnálják a klub szurkolói, hogy 14 év után Augustus távozik és nem a Lynx-től vonul vissza. A felek nem tudtak megállapodni a lezárásról. Az köztudott volt, hogy a klub vezetői szeretnének egy ideális korban lévő szupersztárt. Itt leginkább Skylar-Diggins Smith nevét kell megemlíteni, de nem sikerült ilyen kalibert igazolni. Augustus mellett elment Danielle Robinson, amivel hatalmas űrt hagyott az egyes poszton. A világjárvány miatt pedig Jessica Shepard és Cecilia Zandalasini is kihagyja a szezont.

Akkor kikre számíthat a Lynx? – adódik joggal a kérdés. Sylva Fowles lehet a veterán vezér, a tavalyi év újonca Napheesa Collier, illetve Lexie Brown, Karima Christmas-Kelly és a sokadik visszatérésére készülő, Izraelben helyenként már régi önmagát idéző Shenise Johnson köré épülhet a csapat. Egy új korszak hajnalán van a klub, ez nem lehet kérdés. Cheryl Reeve neve garancia arra vezetőedzői poszton, hogy egy kiválóan összerakott és motivált társaság jön össze. Ha a Sparks-nál beszéltünk árkokról klubon belül, akkor ennek az ellentettje a minneapolis-i csapat, amely sok tekintetben a legprofibb szervezet a ligában.

A Minnesota Lynx kerete ITT olvasható

A New York Liberty tökéletes példája volt annak az elmúlt két évben, amikor egy távozó tulajdonos (Madison Square Garden, Inc.) csúnyán elszámolja magát. Az új tulajdonos (Joe Tsai) pedig nem tudja, hogy mit vesz. Elemi darabjaira hullott az a klub, amelynek a keleti parton a női kosárlabda ikonjának kellene lennie. Az új tulajdonos Joe Tsai télen úgy határozott, hogy nem vár tovább és a Barclays Centerbe költözteti a férfi csapata a Brooklyn Nets mellé a klubot. Ebből a járvány miatt idén nem lesz semmi, de az újjáépítés felé vezető első lépés megtételére, tehát a csarnokgondok megoldására adott a szándék.

A második lépés a szakmai oldal lenne. Egy fiatal és rutintalan szakmai stáb érkezett. Walt Hopkins lesz a vezetőedző, akinek ilyen szintű rutinja nincs. A tulajdonosi szándék azonban az, hogy a fiatal csapathoz fiatal szakemberek kellenek. Hét újonccal fut neki a Liberty a szezonnak. Sabrina Ionescu nevét nem kell mondani. Mindenki arra kíváncsi, hogy miként indul a profi karrierje. Felnő-e ahhoz a szinthez, amit az egyetemi teljesítménye alapján várhatunk tőle. Mellette a Sopronba érkező Megan Walker, illetve Jocelyn Willoughby, Jazmine Jones, Kylee Shook, Leaonna Odom és Joyner Holmes is debütálhat. Nagy feladat hárul a rutinosabbakra, azaz Kia Nurse, Amanda Zahui és Layshia Clarendon triójára, hogy ezt a fiatal gárdát egyben tartsák.

A New York Liberty kerete ITT olvasható

Hirdetés