Hirdetés
Archivum

WNBA: a Minnesota Lynx a nyugati bajnok, keleten túlóráznak:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra a fõcsoportdöntõk második mérkõzésével folytatódtak a WNBA küzdelmei. Keleten egyenlített az Indiana Fever, így itt sorsdöntõ harmadik mérkõzésre kerül sor. Nyugaton viszont a Minnesota Lynx másodszor is legyõzte a Phoenix Mercury-t és ezzel nyugati bajnokként készülhet a nagydöntõre.

Az Indiana Fever 70-64-re múlta felül a New York Liberty-t és egyenlített a keleti döntõben. A Liberty a félidõben már 15 ponttal vezetett és a záró szakasznak is még 53-42-rõl vágtak neki a csapatok. Az utolsó 10 percet azonban Tamika Catchings zseniális játékának köszönhetõen 28-11-re nyerte a Fever. A sorsdöntõ harmadik meccset keddrõl szerdára virradóra rendezik New Yorkban.

Hasonlóan nagy csatát hozott a nyugati döntõ, melynek második mérkõzésén a Minnesota Lynx 72-71-es gyõzelmet aratott és így 2-0-ra megnyerte a párharcot. A Lynx kezdte jobban a mérkõzést, az elsõ negyedben már a 10 pontot is elérte az elõnyük. A félidõre azonban egyenlített a Mercury és innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Az utolsó másodpercekbe 71-71-rõl érkeztek a felek. Ekkor azonban a Mercury támadásánál Maya Moore elvette Noelle Quinn-tõl a labdát. Moore-t már csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiak. Másfél másodperccel a lefújás elõtt a kettõbõl egy büntetõt értékesített és ezzel a Lynx megszerezte a gyõzelmet. Maya Moore végül 40 ponttal zárt.

Eredmények

New York Liberty – Indiana Fever 64-70
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Minnesota Lynx – Phoenix Mercury 72-71
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Minnesota Lynx javára.

Hirdetés