Hirdetés
Archivum

WNBA: az alapszakasz utolsó hétvégéje elõtt egy hely kiadó a rájátszásban:

:

Hirdetés

Négy játéknap van hátra a WNBA 2016-os alapszakaszából. Az elõttünk álló hétvégén a rájátszásban egy hely kiadó még.

Ahogy a fenti táblázatból is látható, hét csapat már biztosította helyét a WNBA rájátszásában. Egy hely azonban még kiadó, melyért a Phoenix Mercury és a Washington Mystics fut versenyt. Mindkét gárdának két meccse van hátra. A Mercury-nak egy gyõzelem az elõnye és az egymás elleni mutatóban is jobbak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, ha Diana Taurasiék legalább egy gyõzelmet szereznek, akkor biztosan bejutnak a rájátszásba. A Washingtonnak mindkét meccsét meg kellene nyernie és így is csak akkor lenne esélye, ha a Mercury mindkét találkozóját elveszíti.

Nem ördögtõl való gondolat egyébként, hogy a Phoenix Mercury mindkét meccsét elbukja. A szeptemberi mérkõzései közül négy alkalommal vesztesen hagyta el a pályát és mindössze egyet tudott megnyerni. A szezon legnagyobb meglepetése, hogy ennyire szenvednek. Ha a két csapat hátralévõ meccseit nézzük, akkor a Mercury-nak valamivel könnyebb dolga van. A Seattle Storm még nehéz ellenfél, de a tabella utolsó helyezettje a San Antonio Stars már nem annyira. Õket idén kétszer legyõzték nagy különbséggel. Egy sérülésektõl tizedelt gárda idén a Stars, mely nagy átalakítások elõtt áll.

A Washington Mystics-nek ezzel szemben az Atlanta Dream és a Connecticut Sun lesznek a riválisai. A Dream összességében hozta a kötelezõt az olimpiai szünet óta, de maximálisan nem lehetnek elégedettek – ez volt a végkövetkeztetésünk velük kapcsolatban a nagy összefoglalónkban. A Connecticut Sun viszont kifejezetten jó formát mutat a szünet óta és bár a rájátszásra nem volt esélyük, nem könnyû ellenük játszani. A Mystics mindkét idei meccse a Sun ellen hosszabbításba torkollott.

Összességében a Washington Mystics-nek sokkal kevesebb veszíteni valója van, míg a Mercury-nak óriási presztízsveszteség lenne, ha egy Taurasi, Griner, Dupree, Bonner, Taylor, Petrovic, Xargay felállásban még a rájátszásba sem kerülnének be. Esetükben a tengerentúli szakírók véleménye szerint a védekezést nem rakta össze a szakmai stábjuk, hiszen az egyik legtöbb pontot kapják a mezõnyben és annyi könnyû kosarat engedélyeznek a riválisaiknak, melyeket nem lehet ellensúlyozni még egy extra támadójátékkal sem.

Hirdetés