Hirdetés
Archivum

WNBA felzárkóztató:

:

Hirdetés

Természetesen az Európa Bajnokság második hetében sem szüneteltek a WNBA küzdelmei, mi itt az oldalon tudatosan a kontinenstorna eseményeire helyeztük a hangsúlyt, így most összefoglaljuk, hogy mi történt az elmúlt héten a tengerentúlon.

Keleti Fõcsoport

Keleten az Indiana Fever egy négyes gyõzelmi sorozatban van és ezzel vezetik a fõcsoportot. A Fever hívei csak amiatt bosszankodhatnak, hogy Briann January térdszalag szakadás miatt az egész szezonra kidõlt. A Connecticut Sun sikeres hetet tudhat maga mögött, legyõzték a Los Angelest és a címvédõ Seattle Stormot is.

A fõcsoport harmadik helyén a felemás formát mutató New York Liberty áll, amely továbbra is tartja 50%-os mérlegét. A Chicago Sky ellenben a jó kezdés után sorozatban már három vereséget szenvedett el. A tavalyi döntõs Atlanta Dream továbbra is vergõdik. Angel McCoughtry-ék a múlt héten a Libery legyõzésével könyvelhették el mindössze a harmadik sikerüket. A Washington stabilan beállni látszik az utolsó helyre.

A fõcsoport állása

Csapat Gyõzelem Vereség %
Indiana Fever 7 3 0.700
Connecticut Sun 6 3 0.667
New York Liberty 5 5 0.500
Chicago Sky 4 6 0.400
Atlanta Dream 3 7 0.300
Washington Mystics 2 6 0.250

Nyugati fõcsoport

Nyugaton továbbra is a San Antionio Silver Stars vezeti a fõcsoportot. Becky Hammonék szombaton szenvedték el a második vereségüket. A Minnesota Lynx is mindössze három vereségnél tart és ezzel tartják a lépést a Silver Stars alakulatával. Mögöttük a harmadik a címvédõ Seattle Storm, akik Lauren Jackson elvesztésén kesereghetnek. A kiváló ausztrál center csípõjét kellett mûteni és 8-12 hetet kell kihagynia. A legfrissebb hírek azonban arról szólnak, hogy a felépülése jobban halad a vártnál és elõbb, akár már augusztus végén visszatérhet.

A 2009-es bajnok Phoenix Mercury elsõ gyõzelmére sokat kellett várni, azóta Taurasiék belelendültek és már 5 sikernél tartanak és ennek a jobb szériának köszönhetõen  látótávolságban maradtak. A Los Angelesnél három hétre kidõlt Candace Parker, ezzel pedig nem tud megbirkózni a csapat. A kiváló center nélkül még nem nyertek meccset és 50%-os mutatóval az 5. helyre csúsztak vissza. A Tulsa kibérelte a liga legrosszabb csapata címet.


A fõcsoport állása

Csapat Gyõzelem Vereség %
San Antonio Silver Stars 7 2 0.778
Minnesota Lynx 6 3 0.667
Seattle Storm 5 3 0.625
Phoenix Mercury 5 4 0.556
Los Angeles Sparks 4 4 0.500
Tulsa Shock 1 9 0.100
Hirdetés