Hirdetés
Archivum

WNBA rájátszás: a Phoenix Mercury és az Atlanta Dream az elsõ kör továbbjutói:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra két mérkõzéssel kezdetét vette a WNBA rájátszása. Az elsõ körbõl a Phoenix Mercury és az Atlanta Dream jutott tovább. Két remek mérkõzést láthattunk sok emlékezetes pillanattal.

A Phoenix Mercury 89-78-as gyõzelmet aratott az Indiana Fever otthonában. A két csapat három negyeden át fej-fej mellett haladt. A félidõben 38-35-re a Fever vezetett, a harmadik negyed végén pedig 59-57-es elõnyben volt a Mercury. A záró szakasz hatalmas fordulatokat hozott. A Mercury 10-2-es szériával indított és így 69-59-re léptek el. Sokáig õrizték az elõnyüket, az utolsó négy percbe érkezve még 76-64-re vezettek.

Az Indiana Fever nagy hajrába kezdett és egészen 77-74-ig zárkóztak fel. Diana Taurasi törte meg a Mercury kosárcsendjét, mely az utolsó két percben egy 6-1-es sorozattal ismét ellépett a riválisától. 83-75 után az Indiana Fever-nek már nem volt visszaút. A Mercury pontos büntetõzéssel zárta le a találkozót. A keretükbõl Taurasi 20 ponttal zárt, de ki kell emelni Dewanna Bonner teljesítményét is, aki 18 pontjából 11-et a negyedik negyedben jegyzett. A szezon közben sokat ostorozott Phoenix Mercury szépen összeszedte magát erre a találkozóra és megérdemelten jutott tovább. Az elõdöntõbe kerülésért szombatról vasárnapra virradóra a New York Liberty gárdájával mérkõznek.

Az Indiana Fever kiesése azt jelenti, hogy Tamika Catchings pályafutásának utolsó tétmeccsét láttuk. Megható volt, ahogy a két csapat játékosaival egytõl egyig összeölelkezett a lefújás után. Egy fantasztikus karrier zárult le, meghatározó alakjától búcsúzik a WNBA.

A nap második meccsén az Atlanta Dream 94-85-re gyõzte le a Seattle Storm gárdáját. A Dream együttesében Tiffany Hayes és Sancho Lyttle nem léphetett pályára, de Angel McCoughtry-tól olyan világklasszis teljesítményt láthattunk, melyet a sportág hívei sokáig emlegetni fognak. McCoughtry 37 pontot szerzett, melybõl 22-t a második félidõben jegyzett. Sokáig úgy nézett ki, hogy az utóbbi hetekben kiváló formát mutató Seattle Storm lesz a befutó. A szoros elsõ negyed után a második etapban állva hagyták riválisukat és 11 ponttal is vezettek. A félidõben 45-37-es elõnyben volt a seattle-i gárda.

A második félidõ azonban Angel McCoughtry hõskölteményérõl szólt. A harmadik szakasz közepén 56-56-nál érte utol riválisát az Atlanta Dream. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik negyed hajrájában McCoughtry a negyedik hibáját is beütötte, de ez sem zökkentette ki. A negyedik etapnak 66-66-ról vágtak neki a felek. Itt aztán 5 perc alatt 19-5-ös szériát csinált a Dream, amivel 85-71-re léptek el. Ezen nagy futás alkalmával McCoughtry sorozatban 7 pontot szerzett. Alig több, mint 5 perc volt hátra a találkozóból, amikor Breanna Stewart és McCoughtry csúnyán ütköztek. Az Atlanta Dream sztárját le kellett cserélni és hosszú percekig nem térhetett vissza, társai azonban õrizték az elõnyt. Teljesen szétesett az elõzetesen esélyesebbnek tartott Seattle, nem tudtak mit kezdeni az Atlanta zónájával. A Dream vasárnap este a Chicago Sky együttesével mérkõzik az elõdöntõbe kerülésért.

Eredmények
Phoenix Mercury – Indiana Fever 89-78
Seattle Storm – Atlanta Dream 85-94

Hirdetés