Hirdetés
Archivum

Yelena Leuchanka visszatér a fehérorosz válogatottba:

:

Hirdetés

A közelmúltban Fehéroroszország is kihirdette a felnõtt válogatott bõ keretét, mely megkezdi a felkészülést a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A fehéroroszok az elérhetõ legerõsebb összeállításukban készülnek a 2019-es kontinenstornára. Visszatér a csapatukba a 36 éves klasszis center Yelena Leuchanka, de mellette a tervek szerint ott lesz a palánkok alatt a Fenerbahce sztárja Anastasiya Verameyenka is. Az ismert játékosaik közül Katsiaryina Syntsina és Tatsiana Likhtarovich természetesen ezúttal is helyet kapott a keretben.

A fehéroroszok honosítottja Alex Bentley lesz. Érdemes még kiemelni, hogy az extra tehetségük Kseniya Malashka szintén lehetõséget kap a bizonyításra. A 2000-es születésû játékos már 16 évesen a 2016-os olimpiai selejtezõn is megmutathatta magát. Tavaly pedig a saját korosztályában remekelt. A fehéroroszok magabiztosan jutottak fel az U18-as A-divízióba. Az ausztriai U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon Kseniya Malashka lett az MVP 20.5 pont, 14.1 lepattanó, 3.4 gólpassz, 2.8 szerzett labda és 2.3 kiosztott blokk átlaggal.

A fehéroroszok bõ kerete: Alexandria Bentley, Hanna Brych, Viktoriya Hasper, Yanina Inkina, Tatsiana Likhtarovich, Yelena Leuchanka, Kseniya Malashka, Aryna Masko, Maryia Papova, Yuliya Rytsikava, Darya Siamiletnikava, Katsiaryna Snytsina, Aliaksandra Tarasava, Maryia Trafimenkava, Anastasiya Verameyenka és Volha Ziuzkova.

Hirdetés