Hirdetés
Archivum

Yvonne Turner az Európa-bajnokság legérdekesebb újoncai között:

:

Hirdetés

A 2019-es Európa-bajnokság hivatalos honlapján a nemzetközi szövetség a torna felvezetéseként szavazásra invitálja a szurkolókat. Arra keresik a választ, hogy ki lesz a torna legjobb újonca. Honosított játékosunk Yvonne Turner is a jelöltek között.

A FIBA összeállítása kiemeli, hogy a Sopron Basket színeiben mutatott kiváló teljesítménye után áll a magyar válogatott rendelkezésére Yvonne Turner. A WNBA-ben és az Euroligában mutatott kvalitásai a torna egyik legjobb irányítójává tehetik. Az Egyesült Államokban kiemelkedõ formát mutatott, így a FIBA szakírói arra következtetnek, hogy az Eb-n is kiváló állapotban lesz. Védekezését, betöréseit és az általa diktált ritmust méltatják az összeállításban.

Azok után, hogy Yvonne Turner az Euroligában a Sopron 18 találkozóján 36.1 perc alatt 13.8 pontot, 3.8 lepattanót és 5.3 gólpasszt átlagolt, a WNBA-ben is megvillantotta klasszisát. A hétvégén nagy terjedelemben hírt adtunk arról, hogy a Phoenix Mercury legutóbbi fellépése során túlzás nélkül élete meccsét játszotta. A 18 pontját úgy érte el a Las Vegas Aces legyõzésekor, hogy 11 mezõnykísérletébõl 6 sikeres lett. Ehhez jött, hogy értékesítette mind a 4 büntetõjét. A 10 kiosztott gólpasszon túl pedig 3 lepattanót és 2 gólpasszt is rögzítettek a statisztikai lapjára.

Turner mellett soproni kötõdés, hogy a svéd válogatott centere Amanda Zahui is szerepel a FIBA szavazásán. Mellettük Julie Allemand (Belgium), a francia válogatott honosítottja, a Világbajnokságon már nagy tornán debütáló Bria Hartley, a britek választott légiósa Karlie Samuelson, a svéd Farhiya Abdi, az ausztrál-olasz kettõs állampolgár Nicole Romeo, Montenegró sztárja Glory Johnson, a lettek feltörekvõ tehetsége Digna Strautmane és a török válogatott számára honosított Kiah Stokes neve található a szavazólapon.

A szavazás ITT érhetõ el

Hirdetés