Hirdetés
Archivum

Yvonne Turner pályafutása legjobb WNBA-s meccsével segítette gyõzelemhez a Mercury-t:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Phoenix Mercury 86-66-ra legyõzte a Seattle Storm gárdáját a WNBA elõdöntõ párharcának harmadik meccsén. A Sopron Basket játékosának Yvonne Turner-nek kiemelt szerepe volt abban, hogy életben tartotta esélyeit a phoenix-i alakulat.

Yvonne Turner ihletett formában játszott, 37 perc 41 másodpercet töltött a pályán és ez idõ alatt 19 pontot, 7 lepattanót és 6 gólpasszt jegyeztek fel a statisztikai lapjára. Emellett volt 3 szerzett labdája is. Ki kell emelni, hogy a 13 mezõnykísérletébõl 7 sikeresnek bizonyult.

Túlzás nélkül állítható, hogy Turner pályafutása legjobb tengerentúli mérkõzését teljesítette. Ráadásul tette mindezt az évad legnagyobb téttel bíró találkozóján, hiszen vereség esetén búcsúzott volna a Mercury. A 19 pont karriercsúcsot jelent számára, de például a lepattanók, a gólpasszok és a szerzett labdák terén vagy megközelítette vagy beállította legjobb egyéni WNBA-s mutatóit.

A Seattle Storm 86-66-os legyõzése során DeWanna Bonner (27 pont, 11 lepattanó) és Brittney Griner (21 pont, 11 lepattanó) mellé nagy szükség volt arra, hogy Turner elõlépjen vezérré. A párharc elsõ két fantasztikus meccse után ezúttal Diana Taurasi ugyanis igencsak visszafogott volt, a 11 mezõnykísérletébõl mindössze 3 lett sikeres.

Videós összefoglaló Turner teljesítményérõl

Hirdetés