Hirdetés
Európa

Yvonne Turner szerdán bemutatkozhat Franciaországban:

:

Hirdetés

A hétvégén indultak újra a francia élvonal küzdelmei. Rögtön az első játéknap sok emlékezetes momentumot hozott, Celine Dumerc 500. tétmérkőzésével, Nevena Jovanovic MVP címével vagy éppen Ana Dabovic visszatérésével. Szerdán magyar szempontból talán a legfontosabb pillanat jön, újra pályára lép a Carolo Basket, melynek színekben súlyos térdsérülése után ismét láthatjuk honosítottunkat, a Sopron Basket egykori klasszisát Yvonne Turner-t.

A Carolo Basket utoljára december 12-én játszott tétmérkőzést, akkor a Roche Vendee alakulatától kaptak ki. Ez volt a második vereségük, emellett öt győzelemmel rendelkeznek. Ebből az is kiderül, hogy mindössze hét lejátszott meccsnél tartanak, de az Európa Kupa buborék és a válogatott szünet után már Franciaországban is felgyorsulnak az események. Tervek szerint az alapszakaszt április 6-án zárnák, ha nem lesznek további korlátozások, addig bőven utolérhetik magukat. Ez a szerdai találkozó nem csak a visszatérésről szól, hanem az EK buborékra való hangolódásról. Valenciában a Gernika, a Tenrife és a Roche Vendee lesznek a riválisaik.

A Carolo Basket számára nagy érvágás volt, hogy a belga válogatott klasszisát Kim Mestdaghot elvitte a Schio. Ugyanakkor a népszerű játékosuk Euroligás előre lépését nem akarták megakadályozni. Yvonne Turner mellett  Sasa Cado lett a másik téli igazolásuk. A hét meccsen játszók közül Evelyn Akhator (16.6 pont, 6.9 lepattanó), Amel Bouderra (11.6 pont), Jaime Nared (11.6 pont) és Endy Miyem (9.6 pont, 4.1 lepattanó) dominálnak támadásban. Ahogy látható, az alapcsapatuk igen jó nevekből áll. Mestdagh távozása után azért lett két igazolás, hogy a rotációt bővítsék és harcba szálljanak a három Euroligás hely egyikéért. A Basket Landes nyolc meccsnél tart. Éppen a hétvégén szenvedték el első vereségüket a bajnokságban, amikor a Bourges-tól kaptak ki. A Sopron Euroliga csoportjában szerepelnek, jól ismerhetjük őket. Bővebbek a rotációs lehetőségeik, mint a Carolo csapatának és szerkezetben is jobban állnak.

Nyilván Yvonne Turner kapcsán ennyi kihagyás után előzetesen nagyon nehéz bármit is mondani. A késő esti órákban már sokkal okosabbak leszünk. A soproni távozás után és a sérülése előtt az oroszországi számai – a bajnokságban 12 mérkőzésen 9.8 pont, 2.7 lepattanó és 2.0 gólpassz, az Euroligában 12 találkozón 14.3 pont, 3.9 lepattanó és 2.7 gólpassz – a várakozásoknak megfelelően alakultak. A francia azonban egy más karakterű bajnokság. Ugyanakkor visszatérésre ideális lehet.

Fotó: facebook.com/FlammesOfficiel

Hirdetés