Hirdetés
Archivum

Yvonne Turneré a statisztikák alapján a legjobb szerdai EL-teljesítmény:

:

Hirdetés

A Sopron Basket remek teljesítménnyel történelmi 78-70-es sikert aratott Salamancában az Euroliga 4. fordulójában. Yvonne Turner a bravúr alkalmával klasszis játékkal segítette csapatát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Sopron Basket korábban még nem tudott nyerni a salamancai csarnokban, ahol ezúttal is kiemelkedõ hangulat uralkodott. Ez azonban nem zökkentette ki Yvonne Turner-t. A rövid visszatekintõ összeállításban már videóval együtt kiemeltük, hogy 26 ponttal, 3 lepattanóval, 8 gólpasszal és 4 szerzett labdával zárt. 

A mérkõzés utolsó négy percébe fordulva 68-67-nél átvették a vezetést a spanyolok. Ezt követõen Turner adta a gólpasszt Fegyverneky Zsófiának, aki egy extra középtávolival újra elõnyhöz juttatta a mieinket 69-68-nál. A folytatásban pedig a találkozó utolsó kilenc magyar pontját Yvonne Turner szerezte. Ez két kulcsfontosságú triplát és egy 2+1-es helyzetet takar.

A fontos mutatókat összesítõ teljesítmény-indexet tekintve Yvonne Turner 34-es értékkel zárt, ami a szerdai Euroliga játéknap legmagasabbja. Mellette a lélektani 30-as határt egyedül a TTT Riga amerikai légiósa Shey Peddy lépte át. A lett bajnok szintén bravúros játékkal 92-63-ra kiütötte a francia Carolo Basket gárdáját. Ekkor Peddy 23 ponttal, 4 lepattanóval, 7 gólpasszal és 3 szerzett labdával zárt.

A 30-as “efficiency” értéket még ketten közelítették meg szerdán. A nap csúcsrangadóján erõdemonstrációt tartva a címvédõ Jekatyerinburg 87-59-re gyõzte le az USK Prahát. Az orosz gárdában Maria Vadeeva 18 pontot, 14 lepattanót, 2 gólpasszt és 3 szerzett labdát könyvelt el. Ez 29-es mutatónak felel meg. Az Orenburg sztárja Brionna Jones pedig 28-as értéket ért el. Az oroszok 71-69-es sikert arattak a Castors Braine otthonában, amikor légiósuk 24 ponttal, 12 lepattanóval és 3 szerzett labdával remekelt.

Hirdetés