Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék 24 pontos hátrányból fordítottak és továbbjutottak az EK-ban:

:

Hirdetés

Kedden pótolták a december végéről elhalasztott első fordulós Európa Kupa rájátszás mérkőzést, melyen a CBK Mersin 24 pontos hátrányban fogadta a Lointek Gernikát. A törökök óriási küzdelemben megfordították a párharcot és kivívták a továbbjutást.

Az Európa Kupa csoportkörét veretlenül záró, extra légiósok egész sorát felvonultató török gárda az első meccsen óriási meglepetésre 83-59-re kikapott Gernikában. Nagy várakozás előzte meg a december 22-re kiírt visszavágót, melyre a Gernika az erősödő Covid-helyzetben nem tudott elutazni. Így került az összecsapás január 4-re, amit már meg tudtak rendezni.

Telt ház fogata a csapatokat a Mersin otthonában. A hazaiak óriási lendülettel kezdtek és már a 23-6-os első negyedben egyértelművé tették a szándékaikat. A 42-15-ös félidőre le is dolgozták hátrányukat Yvonne Turnerék.

Sokáig úgy nézett ki, hogy minden a Mersin tervei szerint alakul. A legnagyobb differencia 37 pont volt, de az utolsó másfél percbe fordulva 64-39-re feljött a Gernika. Onnantól újra teljes nyílt lett a párharc. Végül azonban nem engedte ki a továbbjutást a kezéből a CBK Mersin, melynek keretében Jasmine Thomas 15, Kristine Anigwe 14 pontot ért el.

Yvonne Turner 10 és fél perc alatt 4 pontot szerzett.

Eredmény
CBK Mersin – Lointek Gernika 69-40 (23-6, 19-9, 20-12, 7-13)
Továbbjutott a CBK Mersin 128-123-as összesítéssel.

Hirdetés