Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék 25 percen át szorongatták az USK Prahát:

:

Hirdetés

Az Euroliga 12. fordulójában a Nagyezsda Orenburg 86-67-re alulmaradt az USK Prahával szemben. Yvonne Turnerék a harmadik negyed közepéig nyílttá tudták tenni a meccset, de a palánk alatt mutatkozó fölényét kihasználva magabiztosan nyert a prágai gárda.

Pontgazdag negyeddel indult a találkozó. 10 perc után 21-20-ra mentek az oroszok. A második negyed közepén ragadta magához a kezdeményezést a prágai gárda, de az csak annyiban mutatkozott meg ekkor, hogy 2-4 ponttal ők jártak előrébb. A félidőben 40-37-es előnyben volt Natalia Hejkova együttese. Alyssa Thomas 10 ponttal és 10 lepattanóval már ekkor dupla-duplánál járt.

Három és fél perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor még mindössze 54-52-es prágai vezetést regisztrálhattunk. Ahogy azonban fáradt az Orenburg és gyűltek a faultok is, egyre nagyobb különbség mutatkozott a felek között. A záró szakasznak 60-53-ról vágtak neki a csapatok. Négy perc telt el, amikor már 20 pont volt a különbség. Időközben Yvonne Turner is kipontozódott. A hajrában a prágaiak nem engedték ki a vezetést a kezükből és 86-67-es sikerrel erősítették meg a Jekatyerinburg mögötti második helyüket az A-csoportban.

Yvonne Turner 27 perc alatt 8 ponttal, 2 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés