Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék belga rivális ellen készülnek az Euroligában:

:

Hirdetés

Csütörtökön a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basket mellett Yvonne Turnernek is szurkolhatunk. A Nagyezsda Orenburg a belga Castors Braine-t fogadja.

Vegyes érzésekkel zárja az októberi meccsdömpinget az Orenburg. Amennyire a Kurszk elleni bajnoki rangadó és a Szuperkupa pozitív volt a vereségek ellenére, annyira nem tudtak versenyképes formát mutatni a Jekatyerinburg ellen múlt héten EL-csoportmeccsen. A Cukurova legyőzése azonban ad kapaszkodót, amire lehet építeni. A jó triplázás, a magabiztos lepattanózás nagy erénye lehet ennek az Orenburgnak. Főleg úgy, hogy a Jekatyerinburg ellen is 16 pontot jegyző Turner mellett Erica Wheeler klasszisa, a palánkok alatt Nayo Raincock-Ekunwe és a sérülés után egyre jobb formába lendülő Laura Nicholls rutinja komoly szintet hoz.

Fotó: Nagyezsda Orenburg

Az Orenburgnak nagy erőssége a hazai mag, amely egyértelműen versenyképes a Jekatyerinburg és a Kurszk orosz játékosaival. Ezt hétvégén is bizonyították, amikor a Dinamo Moszkva sikerrel vívták meg az Orosz Kupa negyeddöntőt – ahol légiósok nem szerepelhettek – és bejutottak a Final Four-ba. Ott is lehet esélyük ilyen felállásban. Ez a hétvége azért is volt jelentős, mert a nagy terhelést kapó légiósok pihenhettek egy kicsit és ez nem elhanyagolható szempont. Ettől függetlenül nem lesz egyszerű dolguk Yvonne Turneréknek a Castors Braine ellen.

A belgák a Jekatyerinburg ellen meglepően jó meccset vívtak az első fordulóban. A TTT Rigát pedig 76-71-re verték Celeste Trahan-Davis és Shaqwedia Wallace, illetve a hazánkban is megforduló légiósaik –  Egle Siksniute és Chantelle Handy – vezetésével. Amióta az Euroligában indulnak, talán az idei legversenyképesebb csapatuk a belgáknak. Ebben óriási szerepe van a rutinos francia vezetőedzőnek Frederic Dusart-nak is. Kulcsfontosságú lesz az Orenburg számára, hogy a törökországi fellépésük során látott védekezésüket mutassák. Ezen felül pedig a külső sor megkapja a segítséget a palánkok alól.

Hirdetés