Hirdetés
Archivum

Yvonne Turnerék a Minnesota Lynx otthonában:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra hajnali 2 órától a Phoenix Mercury a Minnesota Lynx vendége lesz. Yvonne Turnerékre nehéz feladat vár a szezont extra formában kezdõ, bár az utolsó meccsét éppen elveszítõ riválisuk otthonában.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Lapunkban a Phoenix Mercury kiemelt figyelmet kapott Yvonne Turner és Briann January miatt. A hazai szezonnyitójukon nagy gyõzelmet arattak legutóbb a Las Vegas Aces ellen. A 86-84-es diadal során Essence Carson 20 ponttal lett a legeredményesebb, de Yvonne Turner pályafutása elsõ WNBA-s dupla-duplája is címlapokra került. A 18 pontját úgy érte el, hogy a 11 mezõnykísérletébõl 6 sikeres lett. Ehhez jött, hogy értékesítette mind a 4 büntetõjét. A 10 kiosztott gólpasszon túl pedig 3 lepattanót és 2 gólpasszt is rögzítettek a statisztikai lapjára. Emellett Briann Turner hibátlan triplái (ötbõl ötöt bedobott), Brittney Griner 18 pontja és DeWanna Bonner dupla-duplája (12 pont, 12 lepattanó) ugyanúgy kiemelkedõ. A csapat hétfõn állt ismét edzésbe. A tengerentúli szaksajtó azt találgatta a napokban, hogy a rutinos kezdõötös, melynek minden tagja 32-27 perc között töltött a pályán, túlzottan nagy terhelést kapott. Hiába tehát a siker, ez a felállás hosszú távon nem mûködhet. Ezekkel a gondolatokkal lehet vitatkozni, de az tény, hogy túl nagy a kontraszt a legjobbak és a pad között. Nagyobb, mint például a Minnesota Lynx-nél.

Phoenix-ben nagyra értékelik Yvonne Turner teljesítményét. Nem véletlen, hogy a helyi sajtó kiemelt érdeklõdést mutat az irányába. Azzal számolnak, hogy az Európa-bajnokság miatt minimum kettõ, maximum öt mérkõzést kell kihagynia. Az elmúlt években rendkívüli hozzáállását Sopronban bizonyító klasszis végtelenül szimpatikusan nyilatkozott errõl a kérdésrõl. “Magyarországon tisztában vannak azzal, hogy most még itt van dolgom, majd utána ott állok munkába és ott vár rám feladat, amit meg kell oldani. Számomra nagy megtiszteltetés az a bizalom, amit megszavaztak nekem azzal, hogy felhúzhatom a válogatott mezüket és a nemzetükért játszhatom.” – az Arizona Republic címû lapnak mondta Turner, aki klubszinten a Nagyezsda Orenburgnál folytatja. “Minden csapatnál, ahol játszik az ember, tanul valamit az edzõktõl, a társaitól, a nemzetekrõl és ezt késõbb fel tudja használni. Izgatottan várom ezt az új lehetõséget.” – összegzett Turner.

A Mercury hatnapos, hárommeccses idegenbeli túrát kezd ezzel az összecsapással. Ezen az úton azonban már bõvülnek rutinos játékosokat tekintve a rotációs lehetõségeik, hiszen visszatért Leilani Mitchell. Yvonne Turner pedig még végig rendelkezésre fog állni, miután a tervek szerint majd a június 14-re kiírt Los Angeles Sparks elleni összecsapás után kel útra válogatottunkhoz. Rengeteg a kérdõjel, hogy Sandy Brondello milyen felállást alkalmaz vagy például mennyire tudtak regenerálódni. Amíg nincs Diana Taurasi, nem 100%-os Sancho Lyttle és a fiatalok nem jönnek bele, a rotáción változtatni kell, mert hosszú távon ezt nem lehet bírni. Az más kérdés, ha a Mercury legjobbjai azokat a számokat hozzák, mint péntekrõl szombatra virradóra, akkor a mezõny egyik, ha nem a legjobb csapata.

A Minnesota Lynx három gyõzelemmel kezdte az évet, de kedden a Seattle Storm otthonában begyûjtötték elsõ vereségüket. A védekezés lazult fel valamennyire. Közel 60%-al dobott a Storm. Nem tudták lassítani a meccset és mivel 28-17-re elveszítették a lepattanócsatát, ezt a kettõt már nem bírták el. Hiába Napheesa Collier 17 és Sylvia Fowles 16 pontja. Összességében a Lynx így sem lehet csalódott. Nagyon sokat jelent, hogy az új érkezõik nagyon jól illeszkednek a rendszerükbe. Komoly potenciál van bennük. Óriási kérdés, hogy a csapatok melyik arcukat mutatják.

Statisztika

Phoenix Mercury

Minnesota Lynx

Hirdetés