Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék a Reyer Venezia ellen javíthatnak:

:

Hirdetés

Szerdán 15 órától a Reyer Venezia ellen folytatja szereplését az Euroligában a Nagyezsda Orenburg. Yvonne Turnerék egy váratlan novoszibirszki vereséget követően fogadják az olasz gárdát, akik ellen hazai pályán kötelező számukra siker.

A Nagyezsda Orenburg múlt héten Yvonne Turner extra teljesítményével a Castors Braine ellen fontos meccset nyert. Ezzel ugyanis 2/1-es mutatóval tartja a kiemelkedő Jekatyerinburg, Prága kettős mögötti üldöző pozíciót. Úgy tűnik azonban, hogy sokat kivett a csapatból a csütörtöki siker. Vasárnap kellemetlen meglepetés érte Georgios Dikaioulakos gárdáját Novoszibirszkben. A 74-60-as vereségnél is kiábrándítóbb volt azonban a játék képe. Mindössze 23 gólpasszt ért el az Orenburg, eladtak 21 labdát, kihagytak 5 büntetőt és 45-39-re elveszítették a lepattanócsatát. Azzal pedig, hogy 15 támadó-lepattanót engedélyeztek a hazaiaknak, rengeteg lehetőséghez jutott második esélyből a Novoszibirszk.

Fotó: dinamovki.ru

A Reyer Venezia ellen mindenképpen több kell az Orenburgtól. Ez még akkor is igaz, ha az olaszok sem remekeltek eddig az Euroligában. A DVTK ellen megnyert selejtező után még bravúrt értek el a Bourges legyőzésével. Az ezer sebből vérző Cukurova azonban ellenük szerezte idei egyetlen győzelmét – bármelyik sorozatot nézve -, ezt követően pedig a Jekatyerinburgot sem tudták megszorongatni. Velencében az egyéni teljesítményeket nézve Steinberga és Anderson dobóteljesítményét kell kiemelni. Az olasz magból még mindig Macchi az egyik legstabilabb, de a helyiek méltatják Bestagno és Carangelo játékát, ahogy Penna is egyre jobb formát mutat. A közelgő válogatott program miatt Olaszországban (is) nagyobb figyelem övezi a hazai teljesítményeket. Csalódás viszont a sérülés után visszatérő, bár nem teljesen egészséges Gintare Petronyte játéka.

A csapatstatisztikákat figyelve azt láthatjuk, hogy a Reyer Venezia jobb mezőnymutatóval rendelkezik és több gólpasszuk van, mint az orosz gárdának. Orenburgban, ahogy arra számítani is lehetett, a szervezett védekezés mellett Georgios Dikaioulakos támadásban nagyobb teret ad az egyéni megoldásoknak. Ennek tudható be az arányaiban kevesebb gólpasszuk. Az Orenburg ugyanakkor az egész mezőnyt tekintve az egyik leghatékonyabb csapat ellenfelei eladott labdái után. Nem kevesebb, mint 23 pontot érnek el innen meccsenként. Erre építve esélyesek, de szükséges, hogy Tuner és Shilova mellé Erica Wheeler, Laura Nicholls illetve Nayo Raincock-Ekunwe hármasából valaki előlépjen vezérré.

Hirdetés