Hirdetés
Archivum

Yvonne Turnerék a szezonnyitóra készülnek:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra megkezdõdött a WNBA 2019-es szezonja. Az országos nyilvánosság elõtt azonban majd szombaton – magyar idõ szerint – 21 óra 30 perctõl mutatkozik be az Egyesült Államokban a liga. Ekkor az ABC közvetítése mellett a címvédõ Seattle Storm fogadja a Phoenix Mercury-t, melynek keretében a válogatottunk honosítottját Yvonne Turner-t és a Sopronba érkezõ Briann January-t követhetjük.

Fotó: Phoenix Mecury

Fotó: Phoenix Mecury

Ünnepi összecsapás lesz a szombati, hiszen azért (is) kötött le országos televíziós közvetítést a liga, hogy ekkor adják át a Seattle Storm tagjainak a 2018-as bajnoki címért járó aranygyûrûket. Keserédes ünnep lesz ez a seattle-i szurkolók számára. Breanna Stewart az egész szezonban nem léphet pályára, Sue Bird térdmûtét után lábadozik, míg Dun Hughes rákbetegséggel küzd és mûtétje után még nem is lehet ott a csapatával. Ráadásul a Storm idén nem játszhat klasszikus értelemben vett hazai pályán, hiszen a KeyArena teljes felújításon esik át. Erre a meccsre Everett mellett az Angel of the Winds Arénában kerül sor. Emellett pedig a másik hazai helyszíne a University of Washington csarnoka az Alaska Airlines Aréna lesz a Storm-nak 2019-ben.

A címvédõnél minden nehézség ellenére nincsen pánikhangulat. A tavalyi bajnokcsapatból Jewell Loyd (15.5 pont) és a legjobb hatodik embernek választott Natasha Howard (13.2 pont, 6.4 lepattanó) visszatér, ahogy Jordin Canadától is további fejlõdést várnak. Mellettük a szezon folyamán Alysha Clark és Crystal Langhorne léphet elõ további vezérré. “Ez egy nagyon szokatlan helyzet, hiszen rövid idõ alatt sok bizonytalanság jelent meg az életünkben. Az élet néha hullámvölgyet, hullámhegyeket hoz. Minden arról szól, hogy miként reagálunk ezekre. Nagyon összetartó, jól alkalmazkodó csapat a miénk. Úgy érezhetik a játékosok, hogy nem számolnak velük, leírják õket. Szerintem viszont tudnak majd bizonyítani.” – nyilatkozta Gary Kloppenburg megbízott vezetõedzõ.

A Phoenix Mercury-nál is lesznek hiányzók, hiszen Diana Taurasi mûtétje után lábadozik, míg Sancho Lyttle a tavalyi súlyos térdmûtétje után még nem terhelhetõ maximálisan, Camille Little pedig talpsérüléssel érkezett az edzõtáborba. Ennek ellenére a klubnál bizakodóak abban, hogy versenyben lehetnek a bajnoki címért. Erre minden okuk megvan, hiszen Brittney Griner és DeWanna Bonne teljes erõvel tud készülni. Griner egyre érettebb játékot mutat, amit itt Európában is megtapasztaltunk. Bonner pedig tavaly négyes poszton nagyon bevált mellette. A szezon végére extra formába lendült. A rájátszás hét meccsén 24 pont, 11.1 lepattanó, 2.4 gólpassz volt az átlaga. Ennél csak Breanna Stewart produkált jobb számokat. Diana Taurasi nyilatkozta legutóbb társa játékát elemezve, hogy Bonner egyszerûen a helyére került. Õt sokáig négyesnek nevelték, de magassága okán centert játszott éveken át. Többen MVP-nek várják.

A Mercury építhet a rutinos magjára, amelynek tagja Yvonne Turner és Briann January is. Mivel nem fértek be a fizetési sapka alá, így Leilani Mitchell-t kellett kirakni a keretbõl. Így viszont négy újoncot is a soraikban tudnak. Köztük a Stanford sztárját Alanna Smith-nek lehet úttörõ szezonja. A két csapat az elõszezonban megmérkõzött, akkor a Mercury 87-84-es gyõzelmet aratott. Ezúttal is esélyesek idegenben. Ugyanakkor az ünnepi szezonnyitók mindig felfokozott, speciális hangulatú meccsek.

Hirdetés