Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék a Szpartak Moszkvát fogadják:

:

Hirdetés

Vasárnap a válogatott szünet előtti orosz bajnoki játéknapon a Nagyezsda Orenburg a Szpartak Moszkvát fogadja.

Ha azt mondjuk, hogy a tabella harmadik és negyedik helyezettje csap össze egy liga aktuális fordulójában, akkor kifejezetten kiélezett találkozóra számíthatnánk. Ezúttal azonban az Orenburg nagy favorit. Igaz ez még akkor is, ha Yvonne Turnerék hullámzó formát mutatnak. Egyik oldalon ott van az Euroligában a 3/1-es mutató, amivel tartják a lépést az A-csoportban a Jekatyerinburg, Prága kettős mögött. A másik oldalon pedig a bajnoki 4/2-es mutatót találjuk, amelyben ott van a novoszibirszki vereség.

A számok is ezt a kettősséget mutatják. Amíg a Novoszibirszk ellen mindössze 23 gólpasszt ért el az Orenburg, eladtak 21 labdát, kihagytak 5 büntetőt és 45-39-re elveszítették a harcot a lepattanókért. Azzal pedig, hogy 15 támadó-lepattanót engedélyeztek a hazaiaknak, rengeteg lehetőséghez jutott második esélyből a Novoszibirszk. Addig a Reyer Venezia ellen teljesen másik arcát mutatta a csapat nyolc sikeres triplát is hozó 29 mezőnykosárral (ezekre 17 gólpassz jutott), kiegyenlített lepattanócsatával, 14 szerzett labdával, 16 gyorsindításos ponttal.

Fotó: orenbasket.ru

Magyar szemmel örömteli Yvonne Turner remek teljesítmény, amivel az elmúlt hetekben kétszer is bekerült az Euroliga forduló All-Star ötösébe. Ha a nemzetközi formáját, koncentrációját tudja futni a Szpartak Moszkva ellen is az orenburgi gárda, akkor esélyesek. Ugyanakkor továbbra is megoldandó feladat, hogy Turner és Shilova mellett mások is kivegyék a részüket a támadásokból. Erica Wheeler, Laura Nicholls illetve Nayo Raincock-Ekunwe hármasából valaki előlépjen vezérré, illetve az orosz mag hatékonyabb legyen. A Szpartak Moszkva a bajnokságban 3/3-as, az Európa Kupában 2/2-es mutatóval rendelkezik. A korábbi elveik mentén a saját akadémiájukra építenek két légióssal kiegészülve. Ők idén Morgan Bertsch (190 cm, 22 év) és Paris Kea (176 cm, 23 év). A pontokért a két amerikai játékos mellett a válogatottból ismert Ogun, Levchenko kettős felel.

Hirdetés