Hirdetés
Archivum

Yvonne Turnerék Dallasba látogatnak:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra két mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. A Phoenix Mercury Yvonne Turnerrel a soraiban a Dallas Wings vendége lesz.

Fotó. Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Hajnali két órától kerül sor a Phoenix dallasi vendégjátékára. Yvonne Turner utolsó mérkõzését vívja, mielõtt útra kelne hazánkba. A Mercury nincs jó formában, pénteken a Los Angeles-tõl szenvedtek vereséget. Egyre jobban kiütközik Diana Taurasi hiánya. Már nem sokat kell várni a klasszis játékos visszatérésére. Hétfõn és kedden teljes értékû edzésmunkát végzett, ugyanakkor még nem engedték az orvosok játszani.

Azért is lenne óriási szükség Taurasi-ra, mert amennyira jól kezdett a Mercury, védekezésben és kivülrõl teljesen súlytalanná váltak az utóbbi idõben. A Sparks elleni vereség alkalmávalmával példáül 17-bõl csak öt triplájuk lett sikeres. Hiába van tehát DeWanna Bonner és Britney Griner a top5 legeredményesebb között egy hónap után, ha nem kapnak segítséget, úgy nehéz.

Nem Turner az egyetlen ebbõl a párosításból, aki jön Európába. A Dallas Wings-nél Glory Johnson Montenegró honosítottja. Náluk Isabelle Harrison nem játszhat, így Imani McGee-Stafford és Theresa Plaisance feladata lesz a Bonner, Griner kettõssel felvenni a versenyt. Lélektanilag kulcsfontosságú volt a Wings számára, hogy még júniusban megszerezték az elsõ sikerüket. Nem kerültek egy túlzott vereség-spirálba, ami teljesen lerombolhatta volna az önbizalmukat. Ettõl függetlenül ezúttal a Mercury az esélyes.

A játéknap másik meccsén a Washington Mystics lép pályára a Las Vegas Aces csarnokában. Elena Delle Donne Liz Cambage ellen. Az Aces az utóbbi két meccsét megnyerte, míg a Mystics sorozatban négy gyõzelem után a Connecticut és a Seattle alakulatával szemben is rangadót veszített. Ezt követõen némileg meglepetés volt a Los Angeles elleni erõdemonstrációjuk. Magyar szemmel külön örömteli Shatori Walker-Kimbrough extrája. A Mystics egyértelmûen a bajnokesélyes arcát mutatta, amivel az Aces ellen is favorit lenne.

Hirdetés