Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék döntőt vívnak a Francia Kupában:

:

Hirdetés

Szombaton rendezik Párizsban a Francia Kupa 2021-es fináléját. A Carolo Basket és a Lattes Montpellier küzd meg a trófeáért.

Idén a járványhelyzet és a nemzetközi kupasorozatok felforgatott lebonyolítása miatt nagy fordulatokat tartogatott a Francia Kupa. Ennek lett az eredménye, hogy az előcsatározások során mindhárom Euroliga csapat elbukott. A két döntős útja is némileg eltérő volt. A Carolo Basket a Nantes, a Villeneuve d’Ascq és a Landernau együttesét búcsúztatta. A Lattes Montpellier, mivel idén nem lépett ki a nemzetközi porondra, nem élvezett kiemelést és így a 32 között a a másodosztályú Montbrison ellen debütált. Ezt követte a Hainaut Basket, a Charnay és a végül legnagyobb skalpként a Bourges legyőzése.

Fotó: BLMA

Izgalmas fináléra van kilátás. Látva a Bourges és a Lyon fölényét, a rövidített play-off során bajnoki címre kevés az esélye a kupában küzdő feleknek, így reálisan idén trófeát itt Párizsban nyerhetnek. A Lattes Montpellier várhatja jobb érzésekkel a döntőt. Az utolsó hat meccsükből ötöt megnyertek és nagy hajrával bejöttek a bajnokságban a legjobb négy közé. Ezzel szemben a Carolo Basket az utolsó öt találkozóján vesztesen hagyta el a pályát. A két szekszárdi Európa Kupa Final Four meccs elveszítése után három bajnokit is elrontottak. Kedden dől el, hogy hetedik vagy nyolcadik helyen zárnak az alapszakaszban.

A két csapat április 18-án találkozott a bajnokságban. Akkor 82-79-re nyert a Lattes Montpellier a Carolo Basket otthonában.

A bajnoki rangadó hajrájában 79-79 után Ana Dabovic jegyzett duplát, majd a csapatkapitány Diandra Tchatchouang büntetője alakította ki a végeredményt. Erős keretet rakott össze a Lattes Montpellier. A belga válogatott irányítója Julie Allemand és Myisha Hines-Allen is bekerült az évad All-Star ötösébe, de Napheesa Collier szintén extraklasszis. A Carolo Basket csapatát láthattuk hazánkban az Európa Kupa négyes döntőjén. Honosítottunk, Yvonne Turner miatt kiemelten követjük a csapatukat. Az eredményességük leginkább a Bouderra, Miyem, Sy Diop, Akhator, Pouye ötös kezében van. Az előbb említett bajnokin a 79 pontból 77-et ők szereztek. Lendületét veszítette a csapatuk a szezon végére. Nagy kérdés, hogy a kupára meg tudnak-e újulni.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

Fotó: Carolo Basket

Hirdetés