Hirdetés
Európa

Yvonne Turnerék hosszabb szünet ismét pályán:

:

Hirdetés

Több, mint három hét szünet után pályára lép a Nagyezsda Orenburg Yvonne Turner-rel a soraiban.

Az orenburgi légiósoknak kedvezően alakult a versenynaptár, hiszen a december 18-án lejátszott Euroliga csoportmeccs óta nem kellett pályára lépniük és egy kis pihenőt is kaptak. A csapat azóta a hazai státuszú játékosokkal megnyerte az Orosz Kupa bronzérmét és a klub szerződtette Anastasiya Verameyenkát, aki januártól segíti a munkát. Nagy kérdés, hogy mikor lesz bevethető és milyen formában van. A Horizon Minszknél végzett edzésmunkát, míg tétmeccsen a válogatott manchester-i Eb-selejtezőjén szerepelt ősszel.

Az Orenburgnak szüksége is volt új centerre  és ezt nem kizárólag Laura Nicholls távozása mondatja. Kevés pont jött festékből és a Krasznojarszktól elszenvedett vereségük mutatta meg, hogy egy rosszabb dobóforma, illetve kisebb faultproblémák milyen szinten ki tudják zökkenteni a csapatot. Verameyenka, aki korábban már volt az Orenburg játékosa, illetve Törökországban dolgozott együtt George Dikeoulakos vezetőedzővel, elvileg segíthet ezen. Stabilitást adhat.

Fotó: orenbasket.ru

Három hét kihagyás kétélű fegyver, de ha azt nézzük, hogy Yvonne Turner, Erica Wheeler, Nayo Raincock-Ekunwe mekkora terhelésnek volt kitéve 2019-ben, akkor ez a regenerálódásban sokat segíthet. Az utolsó tétmeccsén a Cukurova ellen extra játékot hozott az Orenburg. A lepattanócsatát 40-28-ra nyerték, 11 pontot értek el második esélyből. Ezen felül 11 triplát értékesítettek és 12 szerzett labdájuk volt.

A fenti erősségekre az MBA Moszkva ellen is szükség lesz. A fővárosiak 5 győzelemmel és 4 vereséggel a tabella 5. helyén állnak. Ősszel 82-66-ra sikerült őket legyőzni. Azóta azonban az MBA Moszkva kiemelkedő Európa Kupa menetelést produkált. Az összesített rangsorban az 5. helyen zártak, így az első körben kiemeltek. A legtöbb gólpasszt, a második legtöbb lepattanót és a negyedik legtöbb szerzett pontot átlagolták.

Hirdetés