Hirdetés
Archivum

Yvonne Turnerrel a soraiban keretet hirdetett az Orenburg:

:

Hirdetés

Bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra az Európa Kupa gyõztese, az Orosz Bajnokság bronzérmese a Nagyezsda Orenburg. A klubnál folytatja pályafutását Yvonne Turner.

A Nagyezsda Orenburgnál az elmúlt évadot sikeresnek értékelték az Európa Kupával és mindkét hazai sorozat bronzérmével. A klubvezetés tavaly fogalmazta meg, hogy szeretne tartósan együtt tartani egy hazai magot. Az egységre, összeszokottságra építve próbálnak lépést tartani a tehetõsebb riválisokkal. Ennek keretében nem váratlan Kseniia Tikhonenko, Anastasia Shilova, Viktoriia Medvedeva és Olga Novikova hosszabbítása. Elkötelezte magát a folytatás mellett az elmúlt évad keretébõl két meghatározó légiós: a spanyol válogatott Laura Nicholls és az Indiana Fever-nél is ponterõsen játszó Erica Wheeler.

Az új légiósaikat tekintve természetesen Yvonne Turner-t kell kiemelni. A Sopronban remeklõ, válogatottunkban is számításba vett klasszis az elmúlt évadban 13.8 pontot, 3.8 lepattanót, 5.3 gólpasszt és 1.6 szerzett labdát átlagolt. A magyar bajnok már korábban kommunikálta távozását. Turner mellett megszerezték a Bourges-ban jó teljesítményt nyutó kanadai válogatott bedobót Nayo Raincock-Ekunwét.

Tovább erõsítik a hazai magot, melynek keretében újabb három válogatott játékos érkezett Orenburgba. Hazatért a Castors Braine-tõl a kiváló belga szezonja után a 24 éves 190 cm magas center Albina Razheva. Érkezik Daria Namok a Krasznojarszktól és az MBA Moszkva egyik legeredményesebbje, a gyors mozgású, távolról is bátran vállalkozó 167 cm magas Karina Nizamova.

A szakmai munkát továbbra is a spanyol Victor Lapena irányítja, akivel rendkívüli módon elégedettek a klubnál. Sok tekintetben új impulzusokat adott a felnõtt csapatuknak. A Dinamo Kurszktól csatlakozik mellé Lucas Mondelo korábbi segítõje Jose Garcia. Ezzel teljesen téve a spanyol szakmai irányt.

Hirdetés