Hirdetés
Archivum

Zajlanak a negyeddöntõk az egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

A TFSE Final Four-ba jutása óta még két negyeddöntõ párharc megkezdõdött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Összefoglaló.

Fotó: PEAC

Fotó: PEAC

Írta: Botár László

Zajlanak a negyeddöntõk a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A hölgyeknél a Debrecen közel 50 pontos gyõzelmet aratott Pécsett A Gyõr pedig remek meccsen szerzett 9 pontos elõnyt Szegeden.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTÕK.

NÕK, 1. MÉRKÕZÉSEK

PTE-PEAC – Debreceni Egyetem 37-85 (10-23, 8-25, 5-9, 14-28)
Pécs, 50 nézõ. V.: Mintál, Fleischmann.

PTE-PEAC: Kóbor 4, Krikler 3, Süle 2, Propszt 8, Bátai. Csere: Szenteszki 2, Tóth, Balázs 4, SCHERER 12,Szabó 2. Edzõ: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.

DEAC: MEZEI 7 Szabó7/3, Papp 9/3, GÖTTLINGER 18/3, FÖLDVÁRI 12 . Csere: Ruzs-Kiss 5, FOLTIN 16, Herdon 6, Jávor 5/3,Új. Edzõ: Jávor Barna.

A DEAC csapata végig vezetve magabiztosan és megérdemelten nyert, a debreceniek lepattanózásban 52-29-re múlták fölül a hazaikat. A pécsi csapat számára nagyon balszerencsésen kezdõdött a találkozó, egyik kulcsjátékosa, Bátai Eszter sérülés miatt már az 1. percben kivált a játékból. A szerencsétlen eset rányomta bélyegét a PEAC játékára, dekoncentráltan és pontatlanul kosaraztak a pécsi lányok. A közel 50 pontos debreceni siker után formalitásnak tûnik a visszavágó.

Imreh Ajtony: – Gratulálok az ellenfélnek, esélyesként, megérdemelten nyerte meg a mérkõzést. Mi végig dekoncentráltan játszottunk és az elsõ negyedben több tiszta ziccert hibáztunk, ami tovább rontotta az esélyeinket! Bátai Eszternek az egész csapatunk nevében mielõbbi felépülést kívánok!

Jávor Barna: – Gratulálok a csapatomnak, gyakorlatilag az elsõ félidõben sikerült eldöntenünk a mérkõzést. Örülök, hogy minden játékos pályára került nálunk és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez! A második félidõben viszont nem voltunk annyira élesek, talán a biztos elõny miatt, de ilyen kihagyások nem férnek bele majd szorosabb mérkõzéseken. Köszönjük a sportszerû mérkõzést a PEAC-nak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_21


Szegedi RSC – Széchenyi KA Gyõr 80-89 (18-20, 26-20, 24-26, 12-23)

Szeged, Topolya sor, 30 nézõ. V.: Dr. Varga, Vadász.

Szegedi RSC: BOROS 13/3, NAGY L. 11, KÕHÁZI 19/12, BURJÁN 21/9, Váradi. Csere: Hevesi, Vizes, FODOR 6, Finsztál 6, Ódry 4, Molnár. Edzõ:Földi Alexandra.

SZKA Egyetemi U25: CHROMÉJ 8, Gosztola 9, HORVÁTH D. 12/12, NAGY R. 14 , BICZÓ 31. Csere: Gyöngyösi, PERL 11/3, Rabi, Szûts 3, Török 1. Edzõ: Barthalos István.

Kicsit nehezen “pörgött föl” a hazai csapat, az elsõ negyed közepén idõt is kellett kérnie Földi Alexandrának, mert ellépett a két magas játékosa, Nagy Rebeka, és Biczó Laura vezette gyõri csapat. Kõházi Fanni vezérletével magára talált, s feljött a Szeged, sõt Burján Bianka parádés második negyedével félidõben már 4 pontos elõnye volt a hazai együttesnek. A harmadik negyed kosarakban gazdag, rendkívül látványos, színvonalas játékot hozott, szinte percenként fordult a kocka, váltott vezetéssel haladtak a felek. A hazaiaknál Boros Eszter lépett elõ vezérré, a vendégeknél Biczó Laura mellett tripláival Horváth Dóra “húzta a szekeret”. A záró etap közepén 4 pontos hazai vezetésnél egy 8-0-s rohamot “vágott ki” a Gyõr, sikerült egy hat pontos futást csinálnia a Gyõrnek, s ezt “fejelte meg” a végjátékot jobban bírva egy 6-0-s utolsó másfél perccel, így vendég gyõri csapat gyõzött egy remek mérkõzésen.

Földi Alexandra: – Elõször is gratulálok az ellenfélnek. Egy nagyon kemény mérkõzésen maradtunk alul az utolsó másfél percben. Sajnos a negyedik negyedre teljesen elfáradtunk és ami nagyobb baj, hogy nem csak fizikálisan, hanem fejben is. Nagyon sajnálom, hiszen az egész mérkõzésen szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, illetve a második félidõben végig mi vezettünk. Sokallom a 9 pontos hátrányt, de nem megyünk feltett kézzel a visszavágóra, bízom a játékosaimban.

Barthalos István: – Nem örültem, hogy a Szegedet kaptuk a rájátszásban mivel tavaly is velük találkoztunk, miután az alapszakaszban elkövettek pár hibát, emiatt hátrébb kerültek, mint, ahogy azt a csapat megérdemelte volna. Úgy gondolom idén is ez történt, ezért kell velük játszanunk. Nagyon jó mérkõzésen vagyunk túl, jó dobóformát fogott ki a hazai gárda -hárompontosból közel ötven százalékkal dobtak – de a szívünk, lelkünk vitt elõre és ha kis elpnnyel is, de jó elõjelekkel várhatjuk a visszavágót. Gratulálok a lányoknak a gyõzelemhez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_25

Hirdetés