Hirdetés
Magyarország

Zala Friskovec a FIBA kiemeltjei között:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szeptember 21. és 23. között rendezik a női kosárlabda Euroliga 2021/2022-es kiírásának selejtező-tornáit. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a sepsiszentgyörgyi tornán szerepel a házigazda Sepsi-SIC és a Kayseri mellett. A másik tornát a Famila Schio rendezi, ahol az olasz élcsapat mellett a Bourges és a Valencia méri össze a tudását.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírói a sorozat hivatalos honlapján összegyűjtötték azt a hat játékost, akire szerintük figyelni kell az előttünk álló erőpróbákon. A kiemeltek közé bekerült Zala Friskovec, az Atomerőmű KSC Szekszárd szlovén légiósa is.

A fejlődés folytatódik nemzetközi és klub szinten Friskovec számára – fogalmaz a FIBA összeállítása. Kiemelve azt, hogy a szlovén játékos már tavaly az Európa Kupa Final Four menetelés során is nagyszerű teljesítményt mutatott. Szlovénia meghatározó játékosává nőtte ki magát.

Arról lapunkban is hírt adtunk, hogy Zala Friskovec már az előszezonban megmutatta klasszisát és a Sió Kupa MVP-je lett.

Zala Friskovec mellett Kim Mestdagh (Beretta Famila Schio), Raquel Carrera (Valencia BC), Jovana Pasic (ACS Sepsi-Sic), Brooque Williams (Kayseri Basketbol SK) és Endy Miyem (Tango Bourges) szerepel az összeállításban.

A FIBA teljes összeállítása ITT olvasható.

Hirdetés