Hirdetés
Európa

Zala Friskovec Szekszárdra szerződése az Európa Kupa legjobb igazolásai között:

:

Hirdetés

Bár a csoportkör csak januárban kezdődik az Európa Kupában, a sorozat hivatalos honlapján a FIBA szakírója Paul Nilsen összegyűjtötte, hogy kiket tart a legjobb nyári igazolásoknak az EK csapatoknál. A 10-es összeállításban Zala Friskovec is szerepel.

Eva Lisec (Roche Vendee) és Nika Baric (Elazig Il Ozel Idare) mellett Zala Friskovec a harmadik szlovén tagja az összeállításnak. A legfiatalabb a három kiemelt játékos közül. Irányítóként még csak tavaly vívta ki a helyét a nemzeti csapatban a posztján egyelőre Baric és Teja Oblak mögött. Az elemzés ugyanakkor kiemeli, hogy a fiatal tehetség előtt nagy jövő áll. Hasonlóan a másik két klasszishoz.

A FIBA szakírója jó döntésnek tartja, hogy Magyarországon belül váltott csapatot a szlovén játékos. Ez jár számára a legkevesebb változással. Mint ismert, Friskovec a Csatából igazolt az Atomerőmű KSC Szekszárdhoz. Paul Nilsen szerint bölcs lépés volt a szekszárdi klubtól Friskovec szerződtetése, egy született kosárlabdázó érkezett a klubhoz, akinek a játékát személy szerint a FIBA szakírója is szereti.

Az összeállításban magyar kötődés még Megan Gustafson, aki a Ludovika-FCSM Csatától a lengyel Gorzow gárdájába igazolt.

Fotó: Jantner Zsolt

Hirdetés