Hirdetés
Archivum

Zaragozában a spanyol válogatott:

:

Hirdetés

A múlt hétvégi burgosi torna után hétfõn óta Zaragozában készül az Európa-bajnokság címvédõje a spanyol válogatott.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Kisebb keretszûkítás után Quarelt Casasék együttesét jelen pillanatban 15 fõ alkotja. A spanyolokhoz kapcsolódó legfontosabb hír, hogy Zaragozában bekapcsolódott az edzésmunkába Astou Ndour. A sajtóhírek szerint nagy kedvvel, egészségesen érkezett haza az Egyesült Államokból. Szükség is lenne rá, hiszen talán a klasszikus atletikus center pozíciója az egyetlen, ahol szûkösebb a spanyolok mozgástere.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A hétvégén a kontinenstornát megelõzõ egyik legjobb várt tornát rendezik a spanyolok Zaragozában. Négy bombaerõs válogatottat láthatunk majd, ami nagyon sok mindent meg fog mutatni nekünk szurkolóknak és a szakvezetõknek egyaránt. Az egyik ágon a szombati elõdöntõben Spanyolország – Oroszország örökrangadó lesz. Mondani sem kell, hogy a két nemzet nõi kosárlabdában mennyi nagy csatát vívott. A másikon pedig belga-olasz ütközet. Zaragozában ráadásul elõször szerepel a spanyol csapat.

“Ahol megfordultunk a városban, mindenhol érzõdött a tûz a szurkolókban. Biztosan nagyon meleg fogadtatásban részesülünk majd szombaton a csarnokban. Szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Nagyszerû meccsek lesznek.” – mondta Laura Nicholls nagyon udvariasan, majd egy kicsit az Európa-bajnokságról is beszélt.

“Mindenki tisztában van azzal, hogy az elsõdleges cél az olimpiai selejtezõ elérése. Ki ne szeretne azonban érmet nyerni? Mindent meg fogunk tenni érte. Hosszú az út és sok munka vár ránk addig. Mindenesetre a csapat éhes a sikerre.” – összegzett az Orenburg magas játákosa.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés